Politaf – aforizmi

Šifra proizvoda: 30112
Politaf – aforizmi
Broj strana / Povez / Pismo:
53 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 21 cm
ISBN: 978-86-515-1574-6
Godina izdavanja: 2019.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 440,00 din.Cena sa popustom: 352,00 din.

Aforizmi Boška Radića (Raboša Rakijavelija) ne izazivaju smeh po svaku cenu i kod svakog čitaoca, jer su i čitaoci podeljeni po simpatijama prema vlasti ili opoziciji. Budući da smeh zavisi od našeg iskustva o normalnom, čitalac će se nad Radićević aforizmima nasmejati ili osmehnuti, zavisno od svog doživljaja normalnog i društveno dopuštenog, ali ravnodušan nipošto neće ostati.

Da bi nadmoć ostala u granicama dobrog estetskog ukusa, ovaj satiričar se deklariše pripadnikom nekakvog arhetipa balkanskog homopilitikusa koga zatim, zaštićen autoironijom, overen i često korišćenim pseudonimom Raboš Rakijaveli, neštedemice šiba. Neretko, Radić izlaže ironiji svoje mete jer su to zaslužile svojom gramzivošću, vlastoljubljem ili nekim drugim porokom, ponekad ih šiba iz čistog razumevanja prema njima, pa ona problematična nadmoć podsmevača u granicama dobrog ukusa.

Dragorad Dragičević

Raboš Rakijaveli

Boško Radić, pesnik, humorista i satiričar, prepoznatljiv pod pseudonimom Raboš Rakijaveli, rođen u Banja Luci 1939. godine. Pored nekoliko knjižica pesama, manje-više ozbiljnog sadržaja, objavio je i knjige satiričnog sadržaja: Empirizmi i pesme (Prometej, Novi Sad 2005), Arhimudovi zakoni (Prometej, Novi Sad 2012). Objavljivao je u „Ošišanom ježu”, „Politici”, elektronskom časopisu „Nosorog” i na radiju. Zastupljen je u više zbornika humorističkog i satiričnog sadržaja.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Politaf – aforizmi”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.