Pergamenti u ogledalu

Šifra proizvoda: 30261
Pergamenti u ogledalu
Preuzmite odlomak:
Broj strana / Povez / Pismo:
208 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 14 × 20 cm
ISBN: 978-86-515-1743-6
Godina izdavanja: 2021.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 660,00 din.Cena sa popustom: 528,00 din.

Knjiga o bolu utkanom u temelje srpske žene i njene porodice

 

Dragana je rešila da nam ovog puta podari priče od kojih se koža ježi i suze lede u očima. Šetajući od današnjice do detinjstva, ispričaće nam sudbine, grehe i patnje brojnih aktera.

Jačina njene pisane reči toliko je velika da ćemo prizvati u sećanje sopstvene prve jelke i Nove godine, školske dane i (ne)pročitane lektire, prve poklone, poljupce i suze. Drhtaćemo zajedno sa njenim nevestama, plakaćemo naglas sa majkom koja je sahranila sina. Uživaćemo u tišini ali i hrabriti se i snažiti rečima koje pronalazimo na svakoj stranici. Autorkine priče jesu svakodnevna lekcija, koja se mora primiti k znanju.

Dijana Čelić

Ove ispovesti svakako jesu dragoceno svedočanstvo o bolu i njegovoj nadgradnji, utkani u temelje srpske žene i njene porodice. I onog što je ispred i iza nje, što opominje, vrišti, što se gubi kao reka ponornica i opet vraća na površinu da se ponovo odživi ili iživi u novim okvirima patnje i suza.

Dragana Đurković Tošić

Dragana Đurković Tošić rođena je 1962. godine u Novom Pazaru gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Studirala je na Pravnom fakultetu u Kragujevcu.

Do sada je objavila zbirku priča Oči boje septembra (2008), zbirke pesama Nektarno zrno (2013), Svitak od ožiljaka (2015) i Seme stihova (2017).

Član je Udruženja književnika Srbije.
Živi u Trnavi kod Čačka.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Pergamenti u ogledalu”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.