Пергаменти у огледалу

Шифра производа: 30261
Пергаменти у огледалу
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
208 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 14 × 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1743-6
Година издавања: 2021.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 660.00 RSDЦена са попустом: 528.00 RSD

Књига о болу утканом у темеље српске жене и њене породице

 

Драгана је решила да нам овог пута подари приче од којих се кожа јежи и сузе леде у очима. Шетајући од данашњице до детињства, испричаће нам судбине, грехе и патње бројних актера.

Јачина њене писане речи толико је велика да ћемо призвати у сећање сопствене прве јелке и Нове године, школске дане и (не)прочитане лектире, прве поклоне, пољупце и сузе. Дрхтаћемо заједно са њеним невестама, плакаћемо наглас са мајком која је сахранила сина. Уживаћемо у тишини али и храбрити се и снажити речима које проналазимо на свакој страници. Ауторкине приче јесу свакодневна лекција, која се мора примити к знању.

Дијана Челић

Ове исповести свакако јесу драгоцено сведочанство о болу и његовој надградњи, уткани у темеље српске жене и њене породице. И оног што је испред и иза ње, што опомиње, вришти, што се губи као река понорница и опет враћа на површину да се поново одживи или иживи у новим оквирима патње и суза.

Драгана Ђурковић Тошић

Драгана Ђурковић Тошић рођена је 1962. године у Новом Пазару где је завршила основну школу и гимназију. Студирала је на Правном факултету у Крагујевцу.

До сада је објавила збирку прича Очи боје септембра (2008), збирке песама Нектарно зрно (2013), Свитак од ожиљака (2015) и Семе стихова (2017).

Члан је Удружења књижевника Србије.
Живи у Трнави код Чачка.

Будите први који ће написати рецензију “Пергаменти у огледалу”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.