Коверат Ане Зонаи

Шифра производа: 30277
Коверат Ане Зонаи
Број страна / Повез / Писмо:
448 / Тврд / Латиница
Димензије: 14 × 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1754-2
Година издавања: 2021.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 990.00 RSDЦена са попустом: 594.00 RSD

Нема на залихама

У широком замаху расписана, сва у гваш бојама драматске збиље, сага о ковертираним писмима Ане Зонаи мирише на змељу заорану људским судбинама. Фамилијарна хроника ураста у равничарски багремар Вршца, у горки штим салашарског газде Кристијана Штелера чији фијакери с упрегнутим коњима ни криви ни дужни лете узбурканим небом, не само пограничног Баната.

До животног крешенда као у каквој симфонији, преплићу се маске фамилијарног маскенбала, иузвитлане временом губе се у сивим маглама које сабласно још увек трају.

Иван Мрђен попут Стринберга је из те маглене пустаре зашао у породичне рукавце да нам каже ко смо и где смо на станици са коферима затуреног заборава као да нам се јуче не догађа и данас, без обзира на национално име, вероисповест и презиме.

Коверат Ане Зонаи има своју пуну душевну адресу, адресу пред којом нема равнодушја.

Милутин Ж. Павлов

Иван Мрђен

Иван Мрђен рођен је 1949. године у Вршцу, а од 1951. живи у Београду. Након заврешене Грађевинске техничке школе уписује Грађевински факултет, а потпом и Факултует политичких наука.

Професионалну новинарску каријеру започео је 1973. као приправник у Вечерњим новостима. Писао је и уређивао у листовима Дуга, Омладионске новине, НОН, Борба, а у листовима Време, Данас, Блиц и Наша борба био је на позицијама директора или главног уредника. Од 2020. пише колумне за портал nova.rs.

У Јежу је објавио два романа у наствацима Ковачи праве лове и Дневник бесне госпођице, као и серију сатиричних  прича Стаклени кавез.

Добитник је Награде града Београда за новинарство за 2012. годину.

Будите први који ће написати рецензију “Коверат Ане Зонаи”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.