Чудесни свет Дунђерских – драмска тетралогија

Шифра производа: 30260
Чудесни свет Дунђерских – драмска тетралогија
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
137 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 14 × 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1744-3
Година издавања: 2021.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 880.00 RSDЦена са попустом: 528.00 RSD

Нема на залихама

У циљу очувања и промоције духовне, културне, градитељске и економске баштине коју су оставили иза себе и чији трагови постоје, осмишљен је пројекат Чудесни свет Дунђерских са циљем упознавања шире јавности, домаће и стране, о величини и значају породице Дунђерски и свих значајних личности са којима су они били у дотицају. Пројекат је подразумевао и повезивање градова и општина у којима су Дунђерски оставили неког трага, повезивање културних установа, туристичких организација, привредника и креативних предузетника који би својим радовима и делима могли оживети сећање на једну заиста велику, моћну и заслужну породицу какви су били Дунђерски.

Јасно је да Дунђерски представљају инспирацију за креативни приступ ономе што су чинили и што су значили у свом добу, те да представљају заштитни знак Војводине, оне просперитетне, инвентивне, радне и вредне, окренуте стицању не само материјалних добара, него и подизању општег квалитета јавног живота и перманентне модернизације. Тако је и аутор одлучио да се посвети тој породици, на аутентичан начин, понајпре драмским и позоришним радом. Тако су настајали у одређеном временском континуитету драмски текстови Од раја до безњенице, монодрамско казивање Тестамент Богдана Дунђерског, драма Мара, Богданова и монодрама Лазар велики, Дунђерски.

Сва ова драмска дела писана су и креирана за извођење у „дворским условима“, то јест у салонима двораца, каштела и палата или напросто у старим здањима од културносторијског
значаја.

Зоран Суботички

Зоран Суботички рођен је у Бечеју, 21. 06. 1960. године.

Дипломирао је и магистрирао на Филозофском факултету у Новом Саду, на Катедри за југословенске књижевности, општу књижевност и српско-хрватски језик. На истом Факултету предавао је Књижевност Ренесансе и барока, од 1988. до 2002. године. Такође, на Државном универзитету у Милану држао је предавања у својству лектора.
Поред низа књижевно-критичких и есејистичких текстова објављиваних у часописима „старе“ Југославије, објавио је и две књиге: „Ужас и лепота смеха – поетика смеха Милоша Црњанског“ /Матица српска, Нови Сад, 1988/ и „Снови и култура
Ренесансе“ /Светови, Нови Сад, 2000/

Будите први који ће написати рецензију “Чудесни свет Дунђерских – драмска тетралогија”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.