Боже, упрости нам

Шифра производа: 30116
Боже, упрости нам
Број страна / Повез / Писмо:
206 / Тврд / Латиница
Димензије: 21 cm
ИСБН: 978-86-515-1603-3
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 800.00 RSDЦена са попустом: 560.00 RSD

Ако прихватимо мишљење да је афоризам „роман без сувишних речи”, онда Нинус Несторовић одавно заслужује статус нашег романописца класика! Без обзира на његов став да је „афоризам књижевно дело у којем писац има веома мало простора за доказивање”, сам Несторовић низом истинских бравура-каламбура указује колико „прави дриблинг духа у скученом пределу” нуди шансу за шире сагледавање наше средине и овог времена…

… Све што Нинус ради само је кап друге боје у океану нашег пораза. Али океан би без те капи био компликованији за бродоломнике. Та кап светли! Тамо где се свака врста власти одликује бесношћу и бајном егзистенцијом, од велике је користи читати власника „заоштреног пера”. Као вид неслагања и немирења са терором тако успостављене стварности.

Петар Пеца Поповић

Предрасуде, лажи и манипулације и мистификације постају предмет жустре ироничне опсервације у сатиричном афоризму Нинуса Несоторвића. Ту су се нашли нови прилози за глосаријум нашег пропадања. Код афористичара сатиричног смера какав је Несторовић нема ни лагања, ни пренемагања, ни сентименталности. Он говори у своје име, али и у име оних који нису у прилици да се успротиве проклетству поништавања вредности људског достојанства. Кад брани слободу, правду и вредност, кад брани човечност, чини то јасно да јасније не може бити. Био је то његов пут до прочишћеног афоризма као неумољиве мисли наше суморне садашњости. Показало се да такав афористичар није само паскаловска трска „која мисли” већ и трска која пробада чиреве људске трулежи.

Проф. Ратко Божовић

Нинус Несторовић

Нинус Несторовић је рођен 1965. године у Смедеревској Паланци. Живи у Новом Саду. Члан је Друштва књижевника Војводине, где је и председник Секције хумориста и сатиричара. Објавио је пет књига афоризама: Изгужване мисли, Сизифе, Србије!, Нераскидива веза, Војна тајна, Ћути и пливај.

Будите први који ће написати рецензију “Боже, упрости нам”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.