Антић, њим самим

Шифра производа: 00209
Антић, њим самим
Број страна / Повез / Писмо:
183 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 21 cm
ИСБН: 978-86-7639-524-1
Година издавања: 2000.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 580,00 дин.Цена са попустом: 464,00 дин.

Радован Поповић написао је књижевну биографију Мирослава Антића која, по много чему, представља јединствени подвиг – наиме Антић читавим својим животом (1932–1986) страшно је настојао да разгради међе сна и јаве, такозваних свакојаких властитих и помало наших стварности и узнесеног поетског доживљаја коме је до последњег трена био одан. Заиста је овај сањар, морнар, сликар, редитељ, репортер, песник, драматичар, путник, путовођа, певач, боксер, усмењак, уредник био један од оних изузетних бунтовника наше модерне литературе који је по сваку цену, без шавова и накнадних комбинација, настојао да разгради свет поезију и властиту биографију.

Утолико и биографски задатак Радована Поповића био тежи и замршенији. И утолико је веће задовољство читаоцима када тако животно, суверено и присно могу на овим страницама да препознају песника који је, већ толико деценија, култна личност наше укупне културе у другој половини двадесетог века.

Александар Тишма


Радован Поповић

Рођен је 1938. године у селу Дуб. Гимназију је завршио у Ужицу, а књижевност је студирао у Београду. Био је дугогодишњи уредник културног додатка Политике, а објавио је и читав низ књижевних биографија. За књигу Живот Меше Селимовића награђен је 1988. године Октобарском наградом града Београда за књижевност.

Члан је српског ПЕН клуба и члан управних одбора Задужбине Иво Андрић, Задужбине Десанка Максимовић и управеФондације Васко Попа.

Будите први који ће написати рецензију “Антић, њим самим”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.