Vruće mleko

Šifra proizvoda: 30181
Vruće mleko
Edicije: ,
Autor:
Broj strana / Povez / Pismo:
273 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 20 cm
ISBN: 978-86-515-1651-4
Godina izdavanja: 2020.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 990,00 din.Cena sa popustom: 792,00 din.

Uži izbor za Bukerovu nagradu 2016. godine

Prevod: Ksenija Minčić Obradović

Sa slomljenim laptopom, istovremeno nestaje i počinje Sofijin život. Pukotine nečega što je jednom bilo celo, putevi su kojima Sofija korača. Zarobljena majčinom umišljenom bolešću, daleko od oca Grka, koji ju je ostavio još dok je bila beba, ona
kleca, kad god poklekne i njena majka. Sve što zna, sve na šta je navikla upravo je taj disfunkcionalni odnos i ljubav koja, poput sekire, zaseca veoma duboko.

Odlaskom u Španiju, na misterioznu kliniku još misterioznijeg doktora Gomesa, koji možda može izlečiti njenu majku, Sofijin život dobija drugačiju dimenziju. Vrelina leta, peska i mora, zvuci psa koji, vezan, neprestano laje, probudiće nešto u Sofiji, dobiće novu pokretačku snagu i odvesti je na put sa kog se neće vratiti ista – dotaknuće slobodu.

Ovo je priča o unutrašnjem životu likova na vrelini španskog sunca i disekciji odnosa sa onima koji su nas stvorili. Priča, koja će, poput opekotine meduze, ostaviti traga na nama još dugo nakon što zatvorimo knjigu.

 

„Ovo nije dugačak roman, ali je slojevit poput pesme, bogat značenjem koje se izliva iz njegovog jednostavnog jezika.“ – The Guardian

Vruće mleko se graciozno kreće kroz patos, humor i opasnost.“ – The New York Times

Debra Levi

Debra Levi britanska je književnica, rođena u Johanesburgu, u Južnoafričkoj Republici. Piše romane, eseje, drame i poeziju. Pre nego što se posvetila pisanju romana, od kojih su se tri našla u izborima za nagradu Man Buker, pisala je isključivo za pozorište.

Školovanje je završila na Fakultetu za umetnost Dartington. Nakon završenih studija počinje da piše brojne dramske komade za pozorišnu produkcijsku kuću Royal Shakespeare Company. Prvu zbirku priča objavljuje 1985. godine, a knjiga Swimming Home ulazi u uži izbor za Bukerovu nagradu 2012. godine. Sa knjigom kratkih priča Black Vodka potvrđuje se kao „jedan od najuzbudljivijih glasova savremene engleske književnosti“.

Roman Vruće mleko objavljen je 2016. godine i našao se najužem izboru za Bukerovu nagradu te godine.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Vruće mleko”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.