Вруће млеко

Шифра производа: 30181
Вруће млеко
Број страна / Повез / Писмо:
273 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 14 × 20 cm
ИСБН: 978-86-515-1651-4
Година издавања: 2020.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 990.00 RSDЦена са попустом: 792.00 RSD

Ужи избор за Букерову награду 2016. године

Превод: Ксенија Минчић Обрадовић

Са сломљеним лаптопом, истовремено нестаје и почиње Софијин живот. Пукотине нечега што је једном било цело, путеви су којима Софија корача. Заробљена мајчином умишљеном болешћу, далеко од оца Грка, који ју је оставио још док је била беба, она
клеца, кад год поклекне и њена мајка. Све што зна, све на шта је навикла управо је тај дисфункционални однос и љубав која, попут секире, засеца веома дубоко.

Одласком у Шпанију, на мистериозну клинику још мистериознијег доктора Гомеса, који можда може излечити њену мајку, Софијин живот добија другачију димензију. Врелина лета, песка и мора, звуци пса који, везан, непрестано лаје, пробудиће нешто у Софији, добиће нову покретачку снагу и одвести је на пут са ког се неће вратити иста – дотакнуће слободу.

Ово је прича о унутрашњем животу ликова на врелини шпанског сунца и дисекцији односа са онима који су нас створили. Прича, која ће, попут опекотине медузе, оставити трага на нама још дуго након што затворимо књигу.

 

„Ово није дугачак роман, али је слојевит попут песме, богат значењем које се излива из његовог једноставног језика.“ – The Guardian

Вруће млеко се грациозно креће кроз патос, хумор и опасност.“ – The New York Times

Дебра Леви

Дебра Леви британска је књижевница, рођена у Јоханесбургу, у Јужноафричкој Републици. Пише романе, есеје, драме и поезију. Пре него што се посветила писању романа, од којих су се три нашла у изборима за награду Ман Букер, писала је искључиво за позориште.

Школовање је завршила на Факултету за уметност Дартингтон. Након завршених студија почиње да пише бројне драмске комаде за позоришну продукцијску кућу Royal Shakespeare Company. Прву збирку прича објављује 1985. године, а књига Swimming Home улази у ужи избор за Букерову награду 2012. године. Са књигом кратких прича Black Vodka потврђује се као „један од најузбудљивијих гласова савремене енглеске књижевности“.

Роман Вруће млеко објављен је 2016. године и нашао се најужем избору за Букерову награду те године.

Будите први који ће написати рецензију “Вруће млеко”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.