Средња врата

Шифра производа: 17600
Средња врата
Број страна / Повез / Писмо:
149 / Броширан / Ћирилица
Димензије: 20 cm
ИСБН: 86-7639-939-5
Година издавања: 2005.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 450,00 дин.Цена са попустом: 360,00 дин.

„Као и у својој првој књизи Кључ од капије, и у овој приповедној кажи Милене Шурјановић есенцијална је доминанта детињаства с пртљагом сећања и наслеђеног искуства ближњих. Суздржаност у причању је јасна с финим разоткривањем стида и срама спрам свакодневне животне ујдурме кроз које се пролази, спотиче, прашта, али и не пардонира.
Оловка над хартијом препуна је екстрактом неуништивог зеленила и ласта у чијим пегама се нада и уткива у небо осветљено цветним венчићима вртова који се зачудно умножавају равничарским пределом. Салаш је трпно место равничара.
Без грубости и журбе уписане су животне горчине што је довољно да видиш колико ниси сам од себе себи самом саyдан. Живот се не руга – он само поставља огледала у којима ти дозвољава да певаш, да се смејеш, плачеш, очајаваш, кревељиш се и глупираш до суровог апсурда, али све зарад тога да схватиш зашто чиниш? А ти види ко си и какво ти је лице у околностима ових петоциклусних огледалаца Милене Шурјановић.”

Милутин Ж. Павлов

Милена Шурјановић

Милена Шурјановић рођена је у Србобрану, у породици Каћански. Школовала се у Србобрану, Новом Саду и Београду, где је дипломирала на Природно-математичком факултету, а магистрирала на Природно-математичком факултету у Новом Саду.

Добитник је важних признања: Српског хемијског друштва, Института за хемију у Новом Саду, Министарства културе Бугарске, Завода за школску опрему у Загребу. Носилац Октобарске награде града Новог Сада и Ордена рада са сребрним венцем.

Објављене књиге: Кључ од капије; Средња врата, Стазом кроз рибизле; У смирај дана; Глас с прозора; Чаура мака, Сласт и носталгија.

Будите први који ће написати рецензију “Средња врата”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.