Šarmer male varoši

Šifra proizvoda: 00000154
Šarmer male varoši
Broj strana / Povez / Pismo:
320 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: 11 × 18 cm
ISBN: 86-7639-112-2
Godina izdavanja: 1995.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 480,00 din.Cena sa popustom: 384,00 din.

Nema na zalihama

Pripovedanje o snalaženjima i lutanjima Mite Koprčana najviše domete doseže upravo u zahvatanjima iz životne autentike, iz onog dnevnog mikrokosmosa koji nas usisava većma od nesagledivog Svemira i koji nas zapravo čini manjim nego što bismo mogli i morali biti. U tom tragikomičnom raspinjanju između biti i hteti smeštena je ova rableovska apoteoza ljudskoj potrebi da se preživi koliko toliko dostojno život naopačke sazdan. Pavlovljeva proza iznenađuje nekakvim snažnim, gotovo dramskim lirizmom i istovremeno opčinjava samosvojnim poetskim hiper-realizmom, koji svoje izvorište uvek i iznova nalazi u visokom humanizmu.

Milan Todorov

U Milutina ušao đavo i nije mu dao mira dok nije ispripovedao povest o Miti Koprčanu, kasapinu, grobaru, šarmeru i pičvajzeru, direktnom potomku banatskog Gargantue ili Patagruela, a možda i obojice, svetskom čoveku i njegovom šašavom svetu.

Anđelko Erdeljanin

Milutin Ž. Pavlov

Milutin Ž. Pavlov rođen je u Kikindi 1943. godine. Diplomirao studije glume u klasi Ljubice Ravasi 1966. godine u Novom Sadu. Pesnik, pripovedač, esejista, romanopisac, književni kritičar, dramski pisac.

Prevođen na ruski, makedonski, jermenski, albanski, mađarski, rumunski, nemački jezik.

Autor brojnih knjiga poezije (Vatra zrelog bagrema; Ženi sam rekao ljubav; Bila jesen u novembru…), romana (Šarmer male varoši; Raspust; Velizar i Đurđica; Galop gospodina Aresa; Nebo je veliko dugme; Slika Edvarda Munka u kući mog brata…), zbirki pripovedaka (Razaznajem tornjeve; Klovnovi dolaze u podne; Cipele vranog konja…) i više radio-dramskih dela.

Za književni rad nagrađivan je brojnim značajnim nagrama i priznanjima. Živi i stvara u Novom Sadu.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Šarmer male varoši”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.