Антологије светске поезије – 3 књиге по цени 1

Шифра производа: АК019
Антологије светске поезије – 3 књиге по цени 1
Повез / Писмо:
Тврд / Ћирилица
Димензије: 13 × 20 cm
Година издавања: 2003.

Цена: 2.700,00 дин.Цена са попустом: 900,00 дин.

Антологије светске поезије у преводу Драгослава Андрића

Драгослав Андрић био је чувени  српски писац, драматург, лексикограф, публициста и шахиста, састављач антологија и преводилац уметничке литературе на српски са француског, енглеског, немачког, холандског, руског и других језика. Превео је преко 130 књига поезије, прозе и драме.

Рођен је 1923. године у Чачку, од оца Јелисија, оксфордског ђака и мајке Зорке, учитељице. Након завршене Прве београдске мушке гимназије, школовао се на позоришном одсеку Музичке академије у Београду и у драмском студију Народног позоришта Србије. Завршио је енглеску филологију на Филозофском факултету. Умро је 2005. године у Београду.

Антологија старе кинеске поезије

Од свих кинеских димензија, временску као да је најтеже прилагодити европској визури: она је и најодговорнија за толике разлике у психолошкој перспективи. Отуда је и неминовно, мада у својој пристрасности тако наивно, наше чуђење „како је то” стара Кина готово три хиљаде година остајала без икаквих додира са Западом. Отуда, такође, чињеница да ниједна књижевност ни приближно нема тако дугу повест као кинеска – за нас представља само куриозитет.

Антологија поезије америчких црнаца

У прво време, ако би на тлу Новога света случајно посегнуо за писменошћу, црни роб, откривен на делу, обично је плаћао прстима који би му зато били одсечени. Ипак, приређивач показује да су, упркос тешком положају, амерички црнци итекако писали поезију. Од народне поезије до савремених аутора…

Америчка поезија данас

„Огромна количина поезије што се и даље пише у земљи у којој, како се претпоставља, доминирају само материјалне вредности – зачуђујућа је и беспримерна. Антологија Драгослава Андрића показује да је нешто од тога стваралаштва највишег литерарног квалитета. Наравно, без његове изванредне способности као преводиоца, опсег и квалитет америчке поезије не би био доступан српском читаоцу.“ – Чарлс Симић

 

Поручите комплет од 3 књиге по цени једне
Пуна цена комплета: 2.700,-
Цена с попустом: 900,-

Драгослав Андрић

Драгослав Андрић је рођен 1923. године у Чачку, од оца Јелисија, оксфордског ђака и мајке Зорке, учитељице. Након завршене Прве београдске мушке гимназије, школовао се на позоришном одсеку Музичке академије у Београду и у драмском студију Народног позоришта Србије. Завршио је енглеску филологију на Филозофском факултету. Умро је 2005. године у Београду.

Постао је познат у 1970-им и 1980-им годинама по свом „Речнику жаргона”, хумористичкој збирки „Сваштара, уџбеник нонсенса”, антологији рок-поезије „Стерео стихови” и неколико збирки и антологија светске поезије, између осталих и „Стихови” Огдена Неша, Андрићевог омиљеног песника. Између 2003. и 2004. издаје антологију светске поезије у шест томова, „Америчка поезија данас”, „У име земље” (канадска поезија), „Отисак срца у прашини” (поезија америчких црнаца), „Ко, је л’ ја?” (енглеска и америчка хумористичка поезија), „Свет у капи росе” (класична кинеска поезија), „Не пали још светиљку” (стара јапанска поезија).

 

Андрић је 10 година радио и као драматург у позоришту. Глумица Радмила Андрић му је била супруга.

 

 

Будите први који ће написати рецензију “Антологије светске поезије – 3 књиге по цени 1”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.