Antologija stare japanske poezije – Ne pali još svetiljku

Šifra proizvoda: 00217
Antologija stare japanske poezije – Ne pali još svetiljku
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
556 / Tvrd / Ćirilica
Dimenzije: 21 cm
ISBN: 86-7639-751-1
Godina izdavanja: 2004.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 900,00 din.Cena sa popustom: 720,00 din.

Nema na zalihama

Antologija stare japanske poezije komparativno prevođene sa 4 jezika, sa odgovarajućim pratećim tekstovima i kolor reprodukcijama japanskog slikarstva i posebno grafike.

Dragoslav Andrić

Dragoslav Andrić je rođen 1923. godine u Čačku, od oca Jelisija, oksfordskog đaka i majke Zorke, učiteljice. Nakon završene Prve beogradske muške gimnazije, školovao se na pozorišnom odseku Muzičke akademije u Beogradu i u dramskom studiju Narodnog pozorišta Srbije. Završio je englesku filologiju na Filozofskom fakultetu. Umro je 2005. godine u Beogradu.

Postao je poznat u 1970-im i 1980-im godinama po svom „Rečniku žargona”, humorističkoj zbirki „Svaštara, udžbenik nonsensa”, antologiji rok-poezije „Stereo stihovi” i nekoliko zbirki i antologija svetske poezije, između ostalih i „Stihovi” Ogdena Neša, Andrićevog omiljenog pesnika. Između 2003. i 2004. izdaje antologiju svetske poezije u šest tomova, „Američka poezija danas”, „U ime zemlje” (kanadska poezija), „Otisak srca u prašini” (poezija američkih crnaca), „Ko, je l’ ja?” (engleska i američka humoristička poezija), „Svet u kapi rose” (klasična kineska poezija), „Ne pali još svetiljku” (stara japanska poezija).

 

Andrić je 10 godina radio i kao dramaturg u pozorištu. Glumica Radmila Andrić mu je bila supruga.

 

 

Budite prvi koji će napisati recenziju “Antologija stare japanske poezije – Ne pali još svetiljku”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.