Комплет – Велики рат IV

Шифра производа: УА03
Комплет – Велики рат IV
Повез:
Тврд
Димензије: 13.5 × 21 cm
Година издавања: 2018.
Издавачи / Суиздавачи: Издавачка кућа Прометеј, РТС

Цена: 5,150.00 RSDЦена са попустом: 2,099.00 RSD

60% попуста на пакет од три књиге о Великом рату!

Комплет садржи наслове:

 

  • „То су сељаци, скоро сви; то су Срби, тврди на муци, трезвени, скромни, несаломљиви; то су људи слободни, горди на своју расу и господари својих њива… “ из предговора војводе Д’Епереа за књигу Милана Шантића Витези слободе.
  • На иницијативу министра просвете и уметности Републике Француске у свим француским школама, од основних до универзитета, 26. марта 1915. године одржан је „Српски школски дан”. Тада су француски учитељи и професори испричали историју Србије својим ђацима и сакупљали дарове за српску ратну сиротињу. Тог дана неколико милиона француских ученика и студената од скромних сеоских школа, па до Сорбоне имало је прилику да се упозна са Србијом и српским народом.
  • Књига Прљави рат Хабзбурга представља колективно дело аустријских историчара новије генерације који су се истакли критичким ставом према улози Хабзбуршке монархије у припремама за рат против Србије и према злочинима њених армија на фронту, иза линија фронта и у окупираним зонама.

Пуна цена комплета: 5.150,-
Цена с попустом: 2.099,-

Милан Шантић


Ханес Лајдингер

Ханес Лајдингер, магистар и доктор наука, рођен 1969. године, опуномоћени је предавач на Историјском институту Универзитета у Бечу, придружени истраживач на Универзитету у Берну и доцент на универзитетима у Салцбургу, Будимпешти и Њу Орлеансу. Завршио је студије археологије и праисторије, а његова дисертација бави се зачецима Коминтерне. Аутор је бројних студија и публикација о Великом рату и његовим последицама. Члан је Комисије за споменике аустријског Савезног министарства земаљске одбране и спорта. Добитник је великог броја награда: Награда Белау Аустријске академије наука (2004), Награде града Беча (2006), Годишња награда Фондације Теодор Кернер (2006), награде аустријског Савезног министарства за науку и истраживачки рад „Најбоља научна књига 2013. године” у категорији хуманистичких, социјалних и наука о културном развоју.

Будите први који ће написати рецензију “Комплет – Велики рат IV”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.