Princ Čarls i Srbi

Šifra proizvoda: 29558
Princ Čarls i Srbi
Preuzmite odlomak:
Edicije:
Broj strana / Povez / Pismo:
247 / Broširan / Ćirilica
Dimenzije: -
ISBN: 978-86-515-1189-2
Godina izdavanja: 2016.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 299,00 din.

Prema tvrdnjama istoričara, imperijalistički ciljevi Velike Britanije uvek su bili u sukobu sa interesima Srbije. Zbog toga su se Srbi čestom osećali izdatima od strane Londona. Naučnici tvrde da nas Srbe britanski političari uvek smatraju „malim Rusima“, „dnom Evrope“ i „krvavim ubicama“:

Nejasno je onda zašto su u takvu zemlju Britanci, u martu 2016. godine, poslali svog budućeg kralja, princa Čarlsa? I zašto u Beogradu sedi Makl Devenport, šef delegacije EU? Računajući na srpsku lakomislenost, zaborav i gostoprimstvo hladni Englezi pokušavaju da nam se uvuku pod kožu i stave nas opet pod svoju kontrolu! A koliko nas Britanci mrze vidi se i po tome što njihovi mediji omalovažavaju svetskog teniskog šampiona, Novaka Đokovića, jer je Srbin.

Marko Lopušina

Pisac Marko Lopušina je 2004. godine u Srbiji od strane Udruženja novinara Srbije proglašen za najboljeg novinara. Godine 2014. za najboljeg publicistu kada je dobio nagradu „Dragiša Kašiković”. Imenovan je 2018. godine za počasnog doktora nauka Slobomir Univerziteta u Bijeljini.

Rođen je 1951. godine u Raškoj, Srbija. Završio je osnovnu školu i gimnaziju u Brusu i Fakultet političkih nauka u Beogradu. Radio je u listu „Sekundarne sirovine” 1976. kao novinar i urednik, u listu „Zdravo” 1978. kao novinar, u magazinu „Intervju” od 1981. kao novinar, urednik, a 1997. bio i glavni urednik. A potom je bio urednik u magazinu „Profil” (do 1999) i lista „Nedeljni telegraf” (do 2008). Danas je penzioner i reporter „Ilustrovane politike”, „Večernjih novosti”, „Serbiane” iz Detroita, „Ogledala” iz Čikaga, „Srpskog glasa” iz Melburna, Srpskog radija u Los Anđelosu, Srpske zajednice u Mariboru.

Saradnik je SANU i Matice srpske na Srpskoj enciklopediji, poglavlje o iseljenicima i dijaspori. Saradnik je Akademije Republike Srpske o Srbima u rasejanju u Enciklopediji Republike Srpske. Saradnik je Srpskog instituta u Vašingtonu i Matice iseljenika Srbije. Autor je Enciklopedije srpske dijaspore i još desetak knjiga o rasejanju, tajnim službama i tajnim društvima.

Nosilac je Ordena Vuk Stefanović Karadžić države Srbije i drugih priznanja.

Živi u Zemunu.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Princ Čarls i Srbi”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.