Zbog povećanog broja onlajn porudžbina, molimo Vas za strpljenje i razumevanje usled mogućeg kašnjenja porudžbina.
Besplatna dostava za porudžbine u vrednosti od 3.000 rsd ili više.
Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

Svi smo trenutno u sličnoj situaciji, ali odluke kako ćemo iskoristiti vreme u uslovima ograničenog kretanja su individualne.
Mi želimo da Vas motivišemo da ovo vreme provedete čineći nešto dobro za sebe, te odobravamo popust od 20% na sva izdanja i besplatnu isporuku za porudžbine veće od 3.000 dinara. Zaštitite svoje misli od medijske buke, uronite u dobru knjigu, naučite nešto novo, napajajte se korisnim i lepim stvarima i kad sve ovo prođe osećaćete da ste uradili nešto korisno za sebe.

Veliki sajamski popusti, nagradna igra i noviteti!

 

Sutra, 3. marta, otvara se Međunarodni sajam knjiga u Novom Sadu, a evo šta sve posetioce čeka na Prometejevom štandu

 

Osim popusta od 30% do 60% na sve naslove, evo koje ćete novitete moći da potražite na našem štandu:

Nova knjiga Milana Pajevića, Čudnovata platna, čitaoca vodi kroz vreme, maštu, kulture, slike svetove. To je nevelika zbirka vinjeta koje čitaocu sa velikom lakoćom otkrivaju sloj po sloj: ima tu i ideologije, i činjenica do kojih se došlo ozbiljnim istraživačkim radom, i socioloških posmatranja, i psiholoških analiza…

 

 

 

Knjiga Nestali – srpski ratni zarobljenici i internirani civili poslednja je objavljena u VI kolu Edicije SRBIJA 1914-1918.  Novosadska publika sada će imati priliku da se upozna sa stradanjem državljana Kraljevine Srbije u Velikom ratu, i to u logoru u Sremskoj Mitrovici. Polazna tačka u izučavanju teme o srpskim zarobljenicima i internircima bio je interesantan nesređen materijal arhivske zaostavštine dr Milana Kostića, upravnika Kaznenog zavoda u Sremskoj Mitrovici, a zatim i advokat u Zemunu, materijal je preuzet 1986. godine od naslednika dr Kostića.

 

 

Jiš jedan novitet, knjiga koja je iz štampe izašla pre manje od nedelju dana – Uspon Srbije Dragoljuba Kojčića. Autor smatra da u budućnosti političke i društvene elite moraju uložiti iskreni napor u traženju mere između sučeljenih društvenih, nacionalnih i političkih interesa. To podrazumeva i odgovorno traganje za rešenjem, tzv. „zlatnim presekom” srpske politike…

Štivo koje će biti zanimljivo svima koji prate aktuelnu domaću i svetsku političku scenu.

 

 

 

S obzirom na to da nam se približava i praznik žena, 8. mart, pripremili smo i posebne popuste na knjige prikladne za poklone hrabrim ženama! Izaberite paket sa knjigom Raleta Damjanovića Strankinje o srpskom vojniku i Srbiji u Velikom ratu ili sa biografijom Milunke Savić i obradujte svoje hrabre mame, supruge ili bake!

 

 

 

Tu su i vaši omiljeni cegeri, šolje i obeleživači sa citatima junaka naše istorije

 

 

Nagradna igra  – svaki kupac učestvuje

Takođe, pripremili smo i nagradnu igru za svakog kupca. Ne zaboravite da popunite kupon i ubacite ga u kutiju! Poslednjeg dana sajma izvući ćemo tri srećna dobitnika, a evo i koje smo nagrade pripremili:

  1. nagrada – Ime i prezime: Novi Sad
  2. nagrada – Popodne Pisca i Još jedanput za Tukidida, Peter Handke
  3. nagrada – Tokso, Ivana Dobrakovova

Lokacija

Ulaz na sajam je besplatan, a radno vreme je od 10 do 19 časova svakog dana trajanja sajma. Evo i mape hale sa našom lokacijom, kako biste nas lakše pronašli:

Obaveštenje o slanju rukopisa

Uredništvo IK Prometej obaveštava sve zainteresovane autore da u naredne dve godine nećemo imati mogućnosti za razmatranje novih rukopisa. Zbog već popunjenog izdavačkog plana za 2020. i 2021. godinu nećemo primati i razmatrati nove predloge. Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.