Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

Svi smo trenutno u sličnoj situaciji, ali odluke kako ćemo iskoristiti vreme u uslovima ograničenog kretanja su individualne.
Mi želimo da Vas motivišemo da ovo vreme provedete čineći nešto dobro za sebe. Osim popusta od 20%, omogućili smo i besplatnu isporuku knjiga do Vaših vrata. 
Zaštitite svoje misli od medijske buke, uronite u dobru knjigu, naučite nešto novo, napajajte se korisnim i lepim stvarima i kad sve ovo prođe osećaćete da ste uradili nešto korisno za sebe. 

Svečana promocija knjige O vuku i čoveku autora Nikole Radina

Svečana promocija knjige O vuku i čoveku autora Nikole Radina u Novom Sadu održaće se u utorak, 17. aprila u StartIT centru (Mike Antića 2), od 19 sati, a tom prilikom će o knjizi, osim autora, govoriti Goran Gocić, dobitnik NIN-ove nagrade, kao i urednik izdanja Korana Kolundžija iz izdavačke kuće Prometej. Nakon zvaničnog dela promocije knjige sledi žurka uz DJ set Branislava Smuka (Zbogom Brus Li).
Beogradska promocija romana biće u četvrtak, 19. aprila, u 19 sati, u klubu-galeriji Polet (Cetinjska 15).
Ovaj roman je Radinova treća knjiga, pre koje je objavljen roman Dah Delfina, na srpskom (2015) i engleskom jeziku (2018), kao i zbirka priča Samo odlasci (2015).

Nikola Radin je rođen u Kotoru, do početka studija živi u Novom Sadu, da bi ga nakon vojske put odveo u Brazil, Ameriku i Austriju, tačnije Beč, gde i danas živi. Po struci je reditelj i scenarista, delfinoterapeut. Bavi se jogom, brazilskom džiu džicom i novim vizuelnim medijima.

Ova nesvakidašnja biografija, nagoveštava još jedno zanimljivo štivo iz Radinovog pera. Uglješa Šajtinac, već etablirani pisac mlađe generacije o novoj knjizi, između ostalog, kaže:

“Roman O vuku i čoveku lepo se čita, slika se stvara, čitav svet se formira jasan i veoma zanimljiv. …. Likovi su živi, imaju svoje biografije i navike, svoj jezik, svoje misli. Ipak, još uvek je toliko dobar da može da postane i roman o svakome ko ga bude čitao.To je najveći kvalitet. Nikola je dosegao nivo širine koju imaju romani koji su voljeni kod čitalaca.U romanu je mnogo toga od autora samog, ali, tu je i čitava ekipa iz Beča, iz Novog Sada… Sve počinje u hramu u Japanu a završava se u policijskoj stanici u Novom Sadu, a između – čitavi svetovi. Roman je epizodan, te tako pruža priliku čitaocu da se posle svakog poglavlja odmori, da se prepusti mislima o onome što je pročitao. Zaista je dobro i puno kao nar! “

Obaveštenje o slanju rukopisa

Uredništvo IK Prometej obaveštava sve zainteresovane autore da u naredne dve godine nećemo imati mogućnosti za razmatranje novih rukopisa. Zbog već popunjenog izdavačkog plana za 2020. i 2021. godinu nećemo primati i razmatrati nove predloge. Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.