Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

Sećanje – Dejan Medaković

U petak, 28. juna 2019. godine, sa početkom od 11 časova u Vukovoj zadužbini (Kralja Milana 2, Beograd), u saradnji sa porodicom Medaković, prisetićemo se lika i dela našeg dragog Dejana Medakovića.

Izdavačka kuća „Prometej” u poslednje dve decenije objavila je 38 Medakovićevih knjiga, a od 2008. dodeljuje nagradu sa njegovim imenom za najbolje delo koje neguje dugo pamćenje.

„Već prilikom osnivanja Vukove zadužbine založio se za čvrsto načelo koga se i danas pridržavamo, da se, kako je govorio, „Zadužbina neće baviti politikom i da će poštovati sva ona različita mišljenja koja služe duhovnom uzdizanju srpskog naroda, potvrđuju i unapređuju sve njegove istinske, stvaralačke vrednosti”. Bez oklevanja verujemo u taj oblik našeg oplemenjivanja“ – (Miodrag Maticki, predsednik Skupštine Zadužbine).

Ulaz je slobodan.

Dobro došli.

Vaš Prometej

Obaveštenje o slanju rukopisa

Uredništvo IK Prometej obaveštava sve zainteresovane autore da u naredne dve godine nećemo imati mogućnosti za razmatranje novih rukopisa. Zbog već popunjenog izdavačkog plana za 2020. i 2021. godinu nećemo primati i razmatrati nove predloge. Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.