fbpx

Најаве

Разговор о књизи „Мајке и камионџије“ у књижари Мост

Ивана Добраковова (1982, Братислава) студирала је преводилаштво на Филозофиском факултету Универзитета Коменског у Братислави.
Дебитовала је збирком приповедака Прва смрт у породици, са којом је ушла у финале награде Анасофт литера и добила је награду „Јан Јоханидес”. Уследила је збирка прича Токсо (2013).
Приповетке је објављивала у часописима и антологијама у Словачкој и у иностранству. Добитница је више награда на књижевним конкурсима, а 2019. године за збирку Мајке и камионџије награђена је Европском нагарадом за књижевност.
О изазовима превођења збирке, као и о Иваниној прози разговараће Зденка Валент Белић, преводилац, и Александар Танурџић, писац.
Догађај ћемо преносити уживо на Инстаграм страници @knjizara_most, а посетиоце који буду дошли у књижару молимо да се придржавају препоручених мера.
Добро нам дошли!

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.