Zbog povećanog broja onlajn porudžbina, molimo Vas za strpljenje i razumevanje usled mogućeg kašnjenja porudžbina.
Besplatna dostava za porudžbine u vrednosti od 3.000 rsd ili više.
Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

Svi smo trenutno u sličnoj situaciji, ali odluke kako ćemo iskoristiti vreme u uslovima ograničenog kretanja su individualne.
Mi želimo da Vas motivišemo da ovo vreme provedete čineći nešto dobro za sebe, te odobravamo popust od 20% na sva izdanja i besplatnu isporuku za porudžbine veće od 3.000 dinara. Zaštitite svoje misli od medijske buke, uronite u dobru knjigu, naučite nešto novo, napajajte se korisnim i lepim stvarima i kad sve ovo prođe osećaćete da ste uradili nešto korisno za sebe.

PROMOCIJE – POSLEDNJI LET IZ DEJTONA I KNJIGE BILJANE ŽIVKOVIĆ

 

Poštovani prijatelji,

Izdavačka kuća Prometej je za Vas pripremila predstavljanje knjige:  POSLEDNJI LET IZ DEJTONA  PREGOVORI IZA ZATVORENIH VRATA, autora Nebojše Vujovića.

Ova knjiga je svedočanstvo o jednom od sudbonosnih perioda u novijoj srpskoj istoriji. Autor je čekao da istekne dvadeset godina obaveze čuvanja državne tajne da bih sa čitaocima podelio ono što je doživeo. Pratićete hronologiju i dramatične momente istorijskog trenutka presudnog za tri naroda, tri države, region i Evropu. Nastojao je da verno prikaže sve aktere „balkanske drame“ i sve događaje do sada skrivene od javnosti. Možda će se mnogi stereotipi i predrasude nakon ove knjige srušiti, ali to je neophodno da bi istoričarima i savremenicima bile jasne i vidljive činjenice neophodne za bolje shvatanje događaja iz bliske prošlosti.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u utorak, 19. februara 2019. godine, u galeriji IK Prometeja (Svetozara Miletića 16, Novi Sad), na druženje sa početkom u 19 časova.

Učestvuju:

Nebojša VUJOVIĆ, autor

Zoran KOLUNDŽIJA, urednik

 

Ovom prilikom, takođe, želimo da Vas pozovemo i na predstavljanje knjiga  BILJANE ŽIVKOVIĆ, publiciste i pisca iz Beograda.

Sreda, 20. februar 2019. godine, galerija IK Prometeja (Svetozara Miletića 16, Novi Sad).

U saradnji sa Udruženjem ratnih dobrovoljaca 1912–1918 njihovih potomaka i poštovalaca „Obilić 1912–1918“ – Novi Sad, organizovali smo druženje gde ćemo govoriti o knjigama:

JASENOVAC, KOZARA, JADOVNO AUTENTIČNO SVEDOČANSTVO O STRADANJU SRBA U NDH

PRIMORSKO PRAVOSLAVLJE ZBIRKA PUTOPISA I ESEJA IZ SRPSKIH SVETINJA U PRAVOSLAVNOJ SVETOSAVSKOJ CRNOJ GORI I BOKI KOTORSKOJ

Pozdravnu reč ima: Batrić ĆALOVIĆ, zamenik predsednika Udruženja „Obilić 1912-1918“ Novi Sad

O knjigama govore:

Autor Biljana ŽIVKOVIĆ, publicista i pisac

Zoran KOLUNDŽIJA, urednik Prometeja

U muzičkom delu programa nastupiće narodni guslar PETAR MIŠOVIĆ.

 

Ulaz je slobodan.

Dobro nam došli!

Srdačno

IK Prometej

Obaveštenje o slanju rukopisa

Uredništvo IK Prometej obaveštava sve zainteresovane autore da u naredne dve godine nećemo imati mogućnosti za razmatranje novih rukopisa. Zbog već popunjenog izdavačkog plana za 2020. i 2021. godinu nećemo primati i razmatrati nove predloge. Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.