Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

Promocije na Prometejevom štandu za 24. oktobar

Četvrtak, 24. 10.

  • Za izuzetan doprinos u višedecenijskom književnom, publicističkom i novinarskom radu praćenja života i rada srpske dijaspore na svim kontinetima, u četvrtak 24. oktobra u 12 časova na Prometejevom štandu (Hala 1, Arena) dr Marku Lopušini, biće uručena SPECIJALNA POVELJA.

  • U godini kada dobija Nobelovu nagradu za književnosti, objavili smo još jedan naslov Petera HandkeJoš jednaput za Tukidia. Promocija ovog romana je u 13 časova. U poseti nam je Žarko Radaković. 

   

  • U čemu je značaj Srbskih spomenika kao prvog Srpskog Codex Diplomaticusa i kakva je njegova sadržina? Ko je kontraverzni prenosilac i lažni autor Srbskih spomenika? Kako je smišljen nestanak Kulinove povelje iz Dubrovnika i njen otkup? Kakav je život i put Kulinove povelje iz 1189. godine?  O ovim i mnogim drugim pitanjima, govoriće nam dr Zadravko Malbaša na promociji knjige Prvi srpski Codex Diplomaticus u 14 časova.
  • Sa salašima kao simbolom panonske ravnice, mestima koje širom Vojvodine treba posetiti upoznaće vas Miroslav Božin na promociji knjige Salaši za Vas – turistički i gastronomski vodič u 16 časova.
  • U 18 časova pripremili smo druženje i koktel druženje sa Miloradom Krstićem, kada ćemo se upoznati sa njegovom novom knjigom u izdanju Prometeja Duhovno ropstvo – razum pod okupacijom.

 

12.00 ŠTAND PROMETEJA – Uručenje SPECIJALNE POVELJE dr Marku Lopušini

12.30 ŠTAND PROMETEJA – Dramsko i muzičko u delu Laze Kostića, Ana Zečević

13.00 ŠTAND PROMETEJA – Još jedanput za Tukidida. Učestvuju: Žarko Radaković, Korana Borović

14.00 ŠTAND PROMETEJA – Prvi srpski Codex Diplomaticus, Zdravko Malbaša

14.30 ŠTAND PROMETEJA – Peta knjiga, Dobrivoje Sazdić

15.00 ŠTAND PROMETEJA – Dodir odaje, Nikola Gorovnikov

16.00 ŠTAND PROMETEJA – Salaši za Vas, Miroslav Božin

17.00 ŠTAND PROMETEJA – Odjek nemih sećanja, Ljiljana Delibašić

17.30 ŠTAND PROMETEJA – Kosovsko pitanje 1974–1989, Petar Ristanović

18.00 ŠTAND PROMETEJA – koktel sa Miloradom Krstićem

 

Obaveštenje o slanju rukopisa

Uredništvo IK Prometej obaveštava sve zainteresovane autore da u naredne dve godine nećemo imati mogućnosti za razmatranje novih rukopisa. Zbog već popunjenog izdavačkog plana za 2020. i 2021. godinu nećemo primati i razmatrati nove predloge. Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.