Најаве

Промоције на Прометејевом штанду за 24. октобар

Четвртак, 24. 10.

  • За изузетан допринос у вишедеценијском књижевном, публицистичком и новинарском раду праћења живота и рада српске дијаспоре на свим континетима, у четвртак 24. октобра у 12 часова на Прометејевом штанду (Хала 1, Арена) др Марку Лопушини, биће уручена СПЕЦИЈАЛНА ПОВЕЉА.

  • У години када добија Нобелову награду за књижевности, објавили смо још један наслов Петера Хандкеа Још једнапут за Тукидиа. Промоција овог романа је у 13 часова. У посети нам је Жарко Радаковић. 

   

  • У чему је значај Србских споменика као првог Српског Codex Diplomaticusa и каква је његова садржина? Ко је контраверзни преносилац и лажни аутор Србских споменика? Како је смишљен нестанак Кулинове повеље из Дубровника и њен откуп? Какав је живот и пут Кулинове повеље из 1189. године?  О овим и многим другим питањима, говориће нам др Задравко Малбаша на промоцији књиге Први српски Codex Diplomaticus у 14 часова.
  • Са салашима као симболом панонске равнице, местима које широм Војводине треба посетити упознаће вас Мирослав Божин на промоцији књиге Салаши за Вас – туристички и гастрономски водич у 16 часова.
  • У 18 часова припремили смо дружење и коктел дружење са Милорадом Крстићем, када ћемо се упознати са његовом новом књигом у издању Прометеја Духовно ропство – разум под окупацијом.

 

12.00 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Уручење СПЕЦИЈАЛНЕ ПОВЕЉЕ др Марку Лопушини

12.30 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Драмско и музичко у делу Лазе Костића, Ана Зечевић

13.00 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Још једанпут за Тукидида. Учествују: Жарко Радаковић, Корана Боровић

14.00 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Први српски Codex Diplomaticus, Здравко Малбаша

14.30 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Пета књига, Добривоје Саздић

15.00 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Додир одаје, Никола Горовников

16.00 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Салаши за Вас, Мирослав Божин

17.00 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Одјек немих сећања, Љиљана Делибашић

17.30 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – Косовско питање 1974–1989, Петар Ристановић

18.00 ШТАНД ПРОМЕТЕЈА – коктел са Милорадом Крстићем

 

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.