Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

Promocija romana Utopija autora Ivana Jurika

Promocija romana Utopija autora Ivana Jurika biće priređena dana, 5. septembra 2018. godine, u Novosadskom klubu, sa početkom u 18 časova.

O knjizi će govoriti:

Dragan Kojić

Zoran Kolundžija, direktor IK Prometej

Ivan Jurik, autor

O knjizi:

Uveren da je njegova Utopija tamo daleko, Ivan Jurik godine 1969. odlazi u, za njega suncem obasjanu Ameriku. Međutim, suočivši se sa tamošnjom socijalno-ekonomskom klimom, pronalazi da Amerika nije baš ono što se od spolja pričinjavalo.  Autor nam donosi priču obojenu romantičnim zanosom i subjektivnim impresijama imigranta, koji je pošao u potragu za boljim životom, očekujući obećanu zemlju na tacni.

Ivan Jurik obrađuje pitanje aktuelno već decenijama: da li je bolji život van Srbije ili se tek odlaskom u Novi Svet shvata da je život u otadžbini bio prihvatljiviji? Svedoci smo emigracija sve većih razmera, odlivanju srpskih mladih talenata, koji trbuhom za kruhom napuštaju svoje domove, porodice, ognjišta… Da li je ključ pronalaženja sreće upravo u tom zanosnom Novom Svetu ili postoje drugi mogući putevi? O svemu tome, autor je pažljivo i sa puno emocija govori na stranicama ove knjige.

Pozivamo Vas da nam se pridružite kako bismo zajedno ispratili i prodiskutovali o ovoj temi koja je danas vredna pažnje.

Vaš Prometej

Obaveštenje o slanju rukopisa

Uredništvo IK Prometej obaveštava sve zainteresovane autore da u naredne dve godine nećemo imati mogućnosti za razmatranje novih rukopisa. Zbog već popunjenog izdavačkog plana za 2020. i 2021. godinu nećemo primati i razmatrati nove predloge. Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.
[mc4wp_form id=“3701″]