Због повећаног броја онлајн поруџбина, молимо Вас за стрпљење и разумевање услед могућег кашњења поруџбина.
Бесплатна достава за поруџбине у вредности од 3.000 рсд или више.

Најаве

Сви смо тренутно у сличној ситуацији, али одлуке како ћемо искористити време у условима ограниченог кретања су индивидуалне.
Ми желимо да Вас мотивишемо да ово време проведете чинећи нешто добро за себе, те одобравамо попуст од 20% на сва издања и бесплатну испоруку за поруџбине веће од 3.000 динара. Заштитите своје мисли од медијске буке, уроните у добру књигу, научите нешто ново, напајајте се корисним и лепим стварима и кад све ово прође осећаћете да сте урадили нешто корисно за себе.

Представљање књиге „Пречански Срби у Великом рату 1914–1918“

 

У среду (24. априла 2019. године) у подне, у свечаној сали ИК Прометеја (Светозара Милетића 16), представићемо јавности једну од најважнијих књига које смо објавили лане – Пречански Срби Великом рату 1914–1918 – оригинално дело наших научника о улози Срба у распаду Аустро-Угарске.

Kоначно je написана дуго очекивана монографија, читав век од распада Двојне монархије и стварања Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца. Многобројни догађаји, подаци о расељеним, интернираним, протераним Србима, о њиховом учешћу у аустроугарској војсци или циљеви ратне политике Дунавске монархије, тумачени су често на основу сећања појединаца или накнадних интерпретација у дневно – политичком контексту. Историјски извори и архивска грађа у великој мери су помогли да сада можемо јасно и прецизно да сагледамо пуну слику Аустро-Угарске у Великом рату и посебно Срба у оквирима ове мултинационалне царевине.

Позивам Вас да Вашим присуством увеличате овај догађај од посебног значаја за нашу науку и културу.

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.