fbpx
Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

Objavljena knjiga o zgradi banovine povodom 80 godina od izgradnje

Iz štampe je upravo izašlo sveobuhvatno delo o izgradnji zgrade Dunavske banovine. Donka Stančić i Miško Lazović, koji su čitaocima već približili istoriju gradnje novosadske Gradske kuće, sada na 180 bogato ilustrovanih stranica donose detaljnu priču o gradnji jednog od najlepših novosadskih zdanja. U knjizi su svi detalji – od istorijskih prilika, prvih dokumenata, tlocrta i planova, preko unutrašnjeg uređenja i manje poznatih zanimljivosti i događaja koji su pratili gradnju.

Impozantno javno zdanje, čiju jedinstvenu kompoziciju čine dve odvojene zgrade, podignute u razdoblju od 1935. do 1940. godine na praznom prostoru od 28.000 kvadrata „Malog Limana“, nekadašnjeg Bulevara Kraljice Marije, danas Bulevar Mihajla Pupina 16, osvećena je 25. septembra 1939. godine.

Arhitekta Dragiša Brašovan, (1887-1965), velikan srpske graditeljske umetnosti XX veka, autor je brojnih značajnih projekata od kojih kompleks Banovine predstavlja jednu od najlepših građevina arhitekture dvadesetog veka u našoj zemlji.

Knjigu od ponedeljka,  25. januara, možete pronaći u našoj knjižari Most (Zmaj Jovina 22, Novi Sad), u svim boljim knjižarama kao i na sajtu prometej.rs.

Obaveštenje o slanju rukopisa

Uredništvo IK Prometej obaveštava sve zainteresovane autore da u naredne dve godine nećemo imati mogućnosti za razmatranje novih rukopisa. Zbog već popunjenog izdavačkog plana za 2020. i 2021. godinu nećemo primati i razmatrati nove predloge. Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.