Zbog povećanog broja onlajn porudžbina, molimo Vas za strpljenje i razumevanje usled mogućeg kašnjenja porudžbina.
Besplatna dostava za porudžbine u vrednosti od 3.000 rsd ili više.
Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

Svi smo trenutno u sličnoj situaciji, ali odluke kako ćemo iskoristiti vreme u uslovima ograničenog kretanja su individualne.
Mi želimo da Vas motivišemo da ovo vreme provedete čineći nešto dobro za sebe, te odobravamo popust od 20% na sva izdanja i besplatnu isporuku za porudžbine veće od 3.000 dinara. Zaštitite svoje misli od medijske buke, uronite u dobru knjigu, naučite nešto novo, napajajte se korisnim i lepim stvarima i kad sve ovo prođe osećaćete da ste uradili nešto korisno za sebe.

Iz štampe izašao prevod kratkih priča makedonskog pisca Tomislava Osmanlija

Knjiga Zbir-ka-priča – elegije i groteske svojevrsna je kolekcija dužih i kraćih zapisa o kapriču života, njegovih nostalgičnih nanosa, intimnih vrednosti, grotesknih izneverivanja. Pripovesti se bave svakodnevicom viđenom „iznutra“, nekad lirično, nekad ganutljivo, a nekad apsurdno i sarkastično. Autor nam sam u predgovoru kaže da je njegova namera bila da iskaže sopstvena osećanja o stvarnosti, i kako kaže, nije odgovoran za kapriciozni oblik koji je zbirka na kraju dobila.

Tomislav Osmanli makedonski je pisac, scenarista, dramaturg, teoretičar medija, filmski i pozorišni kritičar, novinar, esejista. Autor je 19 knjiga publicistike, dramskih tekstova, scenarija, proze. Njegova teorijska studija Film i političko (1981) je prva knjiga u Makedoniji posvećena Sedmoj umetnosti, a Strip, zapis čovečjeg lika (2002) prva knjiga posvećena Devetoj umetnosti u toj zemlji. Igrani film Anđeli na otpadu rađen po njegovom scenariju bio je prikazan na međunarodnim festivalima u Kairu, San Dijegu, Beogradu, Puli, Podgorici, Rimu, kao i u „Kenedi centru“ u Vašingtonu.

Knjigu je sa makedonskog jezika znalački preveo Zoran Ž. Paunović, a prevod i objavljivanje podržalo je Ministarstvo kulture Republike Makedonije.

Knjigu Zbir-ka-priča možete poručiti u našoj onlajn knjižari na www.prometej.rs, a od 25. Februara i kupiti u našoj knjižari Most, odnosno u svim bolje snabdevenim knjižarama.

 

 

Obaveštenje o slanju rukopisa

Uredništvo IK Prometej obaveštava sve zainteresovane autore da u naredne dve godine nećemo imati mogućnosti za razmatranje novih rukopisa. Zbog već popunjenog izdavačkog plana za 2020. i 2021. godinu nećemo primati i razmatrati nove predloge. Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.