Najave

Edicija Srbija 1914–1918 u Brčkom

Konzervativni klub Brčko i Prometej vas pozivaju na promociju edicije Srbija 1914–1918 u utorak, 10. decembra 2019. godine sa početkom od 18 časova u Kulturno administrativnom centru „Patrijarh srpki Pavle”.

Govori: Zoran Kolundžija – urednik IK Prometej i pokretačk Edicije

Edicija predstavlja više od običnog izdavačkog poduhvata. Do sad objavljenih šest kola, te dvadesetak naslova van redovnih kola, predstavljaju raznovrstan pogled i pristup srpskom učešću u velikoj ratnoj klanici koja će zauvek promeniti svet. Uređivanje Edicije svakako je imalo na umu potrebu da se pokaže, podseti i opomene, na jedan nov način, na ulogu srpske vojske i na život našeg naroda u tom periodu. Naročito su otkrovenje knjige koji su drugi pisali o nama; o stradanju, golgoti i vaskrsu. Mnogi strani novinari, lekari, pisci, političari pisali su knjige o Srbima za vreme rata. Mnoga od tih svedočenja ispisana su sa izuzetnim lirskim tonom, književnim štimungom i atmosferom… Najvažnije je da su konačno osvanule mnoge činjenice koje su svesno i nesvesno zanemarivane…

Dobro došli!

Obaveštenje o slanju rukopisa

Uredništvo IK Prometej obaveštava sve zainteresovane autore da u naredne dve godine nećemo imati mogućnosti za razmatranje novih rukopisa. Zbog već popunjenog izdavačkog plana za 2020. i 2021. godinu nećemo primati i razmatrati nove predloge. Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.