Најаве

Едиција Србија 1914–1918 у Брчком

Конзервативни клуб Брчко и Прометеј вас позивају на промоцију едиције Србија 1914–1918 у уторак, 10. децембра 2019. године са почетком од 18 часова у Културно административном центру „Патријарх српки Павле”.

Говори: Зоран Колунџија – уредник ИК Прометеј и покретачк Едиције

Едиција представља више од обичног издавачког подухвата. До сад објављених шест кола, те двадесетак наслова ван редовних кола, представљају разноврстан поглед и приступ српском учешћу у великој ратној кланици која ће заувек променити свет. Уређивање Едиције свакако је имало на уму потребу да се покаже, подсети и опомене, на један нов начин, на улогу српске војске и на живот нашег народа у том периоду. Нарочито су откровење књиге који су други писали о нама; о страдању, голготи и васкрсу. Многи страни новинари, лекари, писци, политичари писали су књиге о Србима за време рата. Многа од тих сведочења исписана су са изузетним лирским тоном, књижевним штимунгом и атмосфером… Најважније је да су коначно освануле многе чињенице које су свесно и несвесно занемариване…

Добро дошли!

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.