Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Najave

Svi smo trenutno u sličnoj situaciji, ali odluke kako ćemo iskoristiti vreme u uslovima ograničenog kretanja su individualne.
Mi želimo da Vas motivišemo da ovo vreme provedete čineći nešto dobro za sebe. Osim popusta od 20%, omogućili smo i besplatnu isporuku knjiga do Vaših vrata. 
Zaštitite svoje misli od medijske buke, uronite u dobru knjigu, naučite nešto novo, napajajte se korisnim i lepim stvarima i kad sve ovo prođe osećaćete da ste uradili nešto korisno za sebe. 

Promocija knjige Gordane Ilić Marković

Poštovani prijatelji,
U sredu, 28. februara, u12č, u Muzeju Vojvodine predstavićemo knjigu Gordane Ilić Marković „Roda Roda – srpski dnevnik izveštača iz Prvog svetskog rata. Ratni presbiro Austrougarske monarhije“. Knjiga donosi nova saznanja o stvaralačkom opusu austrijskog pisca Aleksandra Rosenfelda, poznatijeg po pseudonimu Roda Roda, koji je do sada predstavljan i izučavan isključivo kao satiričar. U knjizi su sakupljni tekstovi koji do sada nisu objavljeni na srpskom jeziku. Delovanje Roda Rode se posmatra u kontekstu austrougarskog Ratnog pres-biroa, u okviru kojeg je bio angažovan kao ratni izveštač kao i okviru delovanja austrijkih književnika toga doba (Cvajg, Muzil, itd.). Posebna pažnja posvećena je tekstovima koji se odnose na Srbiju i vreme Prvog svetskog rata. Korišćena je ogromna neobjavljena građa iz bečkih arhiva u kojima se čuva zaostvaština Roda Rode u austrougarskoj periodici (1914-1918) i objavljenih publikacija ovog pisca u vreme rata i neposredno po njegovom završetku.
U programu učestvuju: Gordana Ilić Marković, dr Goran Vasin i Zoran Kolundžija.

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

Dobrodošli!

Obaveštenje o slanju rukopisa

Uredništvo IK Prometej obaveštava sve zainteresovane autore da u naredne dve godine nećemo imati mogućnosti za razmatranje novih rukopisa. Zbog već popunjenog izdavačkog plana za 2020. i 2021. godinu nećemo primati i razmatrati nove predloge. Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.