Zbog povećanog broja onlajn porudžbina, molimo Vas za strpljenje i razumevanje usled mogućeg kašnjenja porudžbina.
Besplatna dostava za porudžbine u vrednosti od 3.000 rsd ili više.
Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Mediji o knjizi

Svi smo trenutno u sličnoj situaciji, ali odluke kako ćemo iskoristiti vreme u uslovima ograničenog kretanja su individualne.
Mi želimo da Vas motivišemo da ovo vreme provedete čineći nešto dobro za sebe, te odobravamo popust od 20% na sva izdanja i besplatnu isporuku za porudžbine veće od 3.000 dinara. Zaštitite svoje misli od medijske buke, uronite u dobru knjigu, naučite nešto novo, napajajte se korisnim i lepim stvarima i kad sve ovo prođe osećaćete da ste uradili nešto korisno za sebe.

„Svetosavska poetska riznica“ predstavljena u Subotici

U sredu, 17. aprila 2019. u Srpskom kulturnom centru „Sveti Sava“ u Subotici održana je promocija knjige „Svetosavska poetska riznica“, autora Dejana Tomića.

U programu su učestvovali:

Blagoje Baković, književnik
Zoran Kolundžija, urednik
Dušan Dakić, tenor
Miloš Stanković, glumac
Kamerni hor
Hrama Roždestva Presvete Bogorodice
Dejan Tomić, autor

Iz neiscrpne riznice pesama posvećenih Svetom Savi i Svetosavlju, priređivač Dejan Tomić, izdvojio je za ovaj poetski mozaik izbor najlepših kamenčića od sjajnih i raskošnih stihova.

Objavljivanje SVETOSAVSKE POETSKE RIZNICE, poklapa se i sa velikim jubilejom naše Srpske Pravoslavne Crkve, 800 godina autokefalnosti i upravo je izuzetno i najlepše svedočanstvo o tim vekovima opisano putem stihova najznamenitijih srpskih pesnika, a i onih koji su bili decenijama skrajnuti, kao i onih koji tek dolaze i nadaju se uglednom mestu pod velikim i sjajnim nebom srpskog pesništva. Već savremenici Svetog Save ukazivali su na njegov značaj i stihovima ga slavili. Nebrojana su predanja, kako ona poetska tako i prozna, nastala pod uticajem kulta ovoga Svetitelja koga su slavili ne samo pravoslavni, već i muhamedanci i katolici.

Promociju možete pogledati na sledećem linku:

Obaveštenje o slanju rukopisa

Uredništvo IK Prometej obaveštava sve zainteresovane autore da u naredne dve godine nećemo imati mogućnosti za razmatranje novih rukopisa. Zbog već popunjenog izdavačkog plana za 2020. i 2021. godinu nećemo primati i razmatrati nove predloge. Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.