Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Медији о књизи

„Светосавска поетска ризница“ представљена у Суботици

У среду, 17. априла 2019. у Српском културном центру „Свети Сава“ у Суботици одржана је промоција књиге „Светосавска поетска ризница“, аутора Дејана Томића.

У програму су учествовали:

Благоје Баковић, књижевник
Зоран Колунџија, уредник
Душан Дакић, тенор
Милош Станковић, глумац
Камерни хор
Храма Рождества Пресвете Богородице
Дејан Томић, аутор

Из неисцрпне ризнице песама посвећених Светом Сави и Светосављу, приређивач Дејан Томић, издвојио је за овај поетски мозаик избор најлепших каменчића од сјајних и раскошних стихова.

Објављивање СВЕТОСАВСКЕ ПОЕТСКЕ РИЗНИЦЕ, поклапа се и са великим јубилејом наше Српске Православне Цркве, 800 година аутокефалности и управо је изузетно и најлепше сведочанство о тим вековима описано путем стихова најзнаменитијих српских песника, а и оних који су били деценијама скрајнути, као и оних који тек долазе и надају се угледном месту под великим и сјајним небом српског песништва. Већ савременици Светог Саве указивали су на његов значај и стиховима га славили. Небројана су предања, како она поетска тако и прозна, настала под утицајем култа овога Светитеља кога су славили не само православни, већ и мухамеданци и католици.

Промоцију можете погледати на следећем линку:

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.