Медији о књизи

Представљена књига „Успомене Алимпија Поповића“

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ – Књига Успомене проте Алимпија Поповића, ауторке Гордане Петковић, промовисана је вечерас у Завичајној збирци у Сремским Карловцима. Отворена је изложба посвећена првом послератном градоначелнику Новог Сада, проти Алимпију Поповићу, коју ће посетиоци моћи да погледају до краја лета.

„Књига Успомене проте Алимпија Поповића објављена је 2017. године, поводом 300 година Алмашке цркве, у којој је Алимпије Поповић био парох, као и поводом 50 година од његове смрти. Вечерас је промовишемо овде у Сремским Карловцима, због тога што је Поповић био ђак Карловачке Богословије“, рекла је ауторка Гордана Петковић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је на промоцији да књига није само архивска грађа и проста збирка успомена.
„Ова књига је и водич кроз Нови Сад, с краја 19. и до половине 20. века, уз одрастање човека који је имао битну улогу за Нови Сад у то време. Био је свештеник и парох у Успенској и Алмашкој цркви и водио град после Другог светског рата обнову после разарања. Велики траг је оставио и тако што је утемељио и започео обележавање страдања Новосађана у рацији“, рекао је Вучевић.

Видео извештај и вест у целости погледајте овде

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.
[mc4wp_form id=“3701″]