fbpx

Медији о књизи

О “Дневнику Ленке Дунђерски” у емисији “Ризница” на Радио Београду 2

Гошћа: књижевница проф. др Славица Гароња
Аутор и водитељ: Душанка Зековић

„Данас сам га видела први пут. Дошао је с мојим оцем. И бата Богдан ми је толико причао о њему док сам ономад боравила на његовом имању код Бечеја. Његова слава ишла је испред његове појаве (У Чибу, лета Господњег 1891)… Сутра је мој двадесет шести рођендан. Што сам проживела за ових пет година? Само патњу.

Љубав је патња и више не бих могла да волим. А чему онда живот без ње? Довека седети у родитељском дому? Јер ја не могу више волети. Да, сутра ми је рођендан.

Дариваћу и себе и Њега најскупоценијим даром: који је вечан и који се не заборавља. Бар док он буде жив. Знаће Он. Разумеће све… (овде се Дневник прекида)” ‒ „Из сна у сан ‒ Дневник Ленке Дунђерски”, Славица Гароња.

О трагичној љубави Ленке Дунђерски и Лазе Костића, после које је остала величанствена песма „Santa Maria della Salute”, у овонедељној Ризници разговарамо са књижевницом проф. др Славицом Гароњом, ауторком књиге „Из сна у сан ‒ Дневник Ленке Дунђерски”.

Послушајте емисију!

ИЗВОР:

https://www.rts.rs/page/radio/sr/story/24/radio-beograd-2/4408158/dnevnik-lenke-dundjerski.html

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.