Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Mediji o knjizi

Svi smo trenutno u sličnoj situaciji, ali odluke kako ćemo iskoristiti vreme u uslovima ograničenog kretanja su individualne.
Mi želimo da Vas motivišemo da ovo vreme provedete čineći nešto dobro za sebe. Osim popusta od 20%, omogućili smo i besplatnu isporuku knjiga do Vaših vrata. 
Zaštitite svoje misli od medijske buke, uronite u dobru knjigu, naučite nešto novo, napajajte se korisnim i lepim stvarima i kad sve ovo prođe osećaćete da ste uradili nešto korisno za sebe. 

Nagrada „Momčilo Tešić” Milanu Mrdalju Mrđi

Književna nagrada Momčilo Tešić, koju u Požegi već deceniju i po dodeljuju književne novine Svitak i list za dečju književnost Momčilo, pripala je za 2019. godinu piscima Rajku Lukaču (za knjigu Možeš i da ne poveruješ) i Draganu Ž. Babiću (Ispod krova nad glavom).
Dobitnik nagrade „Momčilo Tešić” za ukupno književno delo je Milan Mrdalj Mrđa (25 objavljenih knjiga i dramski tekstovi). Tako je odlučio žiri koji čine Milijan Despotović, Branko Stevanović i Gordana Maletić.
Milan Mrdalj Mrđa je za više od pola veka stvaranja dosegao visok literarni domet kao pesnik, prozni i dramski stvaralac, ali je nedovoljno nagrađivan. „Baštini književnosti za decu prineo je delo koje održava senzibilitet, majstorstvo vladanja stihom, svežinu ideja i nesmirajni lirski napon pod čijim diktatom ovaj stvaralac pronalazi načine da razume svet posmatran očima deteta”, piše u obrazloženju, uz podsećanje da se nagrada „Momčilo Tešić” dodeljuje domaćim autorima knjiga za decu u kojima je primetan trag retorike Momčilovih junaka, čija neposrednost spaja savremene pisce sa književnim nasleđem i mladim čitaocima.
U izdanju Prometeja našli su se njegovi naslovi: Oblutak radostiMinulih zabluda sjajDule Bubonja, Čekajući proleće, Čitaj ponovo ne spavam.

Publikacije Milana Mrdalja u izdanju Prometeja

Izvor: Politika

Obaveštenje o slanju rukopisa

Uredništvo IK Prometej obaveštava sve zainteresovane autore da u naredne dve godine nećemo imati mogućnosti za razmatranje novih rukopisa. Zbog već popunjenog izdavačkog plana za 2020. i 2021. godinu nećemo primati i razmatrati nove predloge. Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.