Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Mediji o knjizi

Knjiga „78 dana apokalipse“ nagrađena specijalnim priznanjem Sajma knjiga

Knjiga „78 dana apokalipse – istina optužuje“, o NATO bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije i nesreći koja je zadesila srpski narod, predstavljena je na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu.

Izdavači knjige, nagrađene specijalnim priznanjem žirija Sajma, čiju promociju najavljujemo za novembar su Asocijacija srpska veza iz Beograda i izdavačka kuća Prometej iz Novog Sada.

Urednik predgovora knjige i njen autor Aleksandar Vlajković navodi u predgovoru da je više od stotinu autora svojim tekstovima praktično napisalo knjigu koja će predstavljati zapis za istoriju, i svojevrsni „dokument za večno sećanje na tragediju koja se dogodila srpskom narodu“.

„Naravno, među autorima su bili i veoma nadareni, oni koji se pisanom rečju profesionalno bave, poput Nobelovca Petera Handkea, najviših oficira NATO snaga i naših generala ili istaknutih novinara koji su izveštavali o tragediji koja se dogodila. Zapaženo mesto u knjizi imaju i ispovesti onih koji su izgubili najbliže ili učesnika svedoka tragičnih događaja“, navodi se u predgovoru knjige.

U pripremi je i englesko izdanje knjige koje će biti podeljeno brojnim predsednicima država, istaknutim javnim ličnostima, bibliotekama, medijima…

Knjiga, zaključuje se u predgovoru, nosi važnu poruku – „osiromašeni uranijum treba zabraniti, jer je opasniji od atomske bombe, a ono što se dogodilo srpskom narodu, ne bi smelo da se ponovi bilo gde i bilo kome u svetu“.

Obaveštenje o slanju rukopisa

Uredništvo IK Prometej obaveštava sve zainteresovane autore da u naredne dve godine nećemo imati mogućnosti za razmatranje novih rukopisa. Zbog već popunjenog izdavačkog plana za 2020. i 2021. godinu nećemo primati i razmatrati nove predloge. Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.