Медији о књизи

Књига „78 дана апокалипсе“ награђена специјалним признањем Сајма књига

Књига „78 дана апокалипсе – истина оптужује“, о НАТО бомбардовању Савезне Републике Југославије и несрећи која је задесила српски народ, представљена је на овогодишњем Међународном сајму књига у Београду.

Издавачи књиге, награђене специјалним признањем жирија Сајма, чију промоцију најављујемо за новембар су Асоцијација српска веза из Београда и издавачка кућа Прометеј из Новог Сада.

Уредник предговора књиге и њен аутор Александар Влајковић наводи у предговору да је више од стотину аутора својим текстовима практично написало књигу која ће представљати запис за историју, и својеврсни „документ за вечно сећање на трагедију која се догодила српском народу“.

„Наравно, међу ауторима су били и веома надарени, они који се писаном речју професионално баве, попут Нобеловца Петера Хандкеа, највиших официра НАТО снага и наших генерала или истакнутих новинара који су извештавали о трагедији која се догодила. Запажено место у књизи имају и исповести оних који су изгубили најближе или учесника сведока трагичних догађаја“, наводи се у предговору књиге.

У припреми је и енглеско издање књиге које ће бити подељено бројним председницима држава, истакнутим јавним личностима, библиотекама, медијима…

Књига, закључује се у предговору, носи важну поруку – „осиромашени уранијум треба забранити, јер је опаснији од атомске бомбе, а оно што се догодило српском народу, не би смело да се понови било где и било коме у свету“.

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.