Moja korpa (0)
  • Nema proizvoda u korpi.

Mediji o knjizi

„Duša pamti” za NURDOR

Dr Gorana Erak Stevanović izdala je drugu knjigu „Duša pamti”, a sav prihod od prodaje namenjen je organizaciji NURDOR i deci oboleloj od raka. Knjigu poezije „Duša pamti” objavio je „Prometej” i može da se nabavi u knjižari „Prometeja”, kao i u knjižari „Most” u Zmaj Jovinoj ulici, u Novom Sadu. Knjiga košta 500 dinara, a od autorke saznajemo da je ovih dana dvorišna rasprodaja u „Prometeju” te knjiga može da se kupi za 400 dinara. Receneznti knjige su Pero Zubac, Tode Nikoletić i Miroslav Aleksić.

– Knjiga o ljubavi kao blistava školjka koja krije biser formiran od molekula suštine onoga što ljubav jeste – naklonost duša, treptaj duše. I kao u Ungaretija, stihovi su tkani od najneophodnijih reči „koje usamnjene, odvojene jedna od druge, počivaju na belini hartije, kao na moru tišine koja se svuda oko njih prostire”. I ta tišina, čista i opijajuća, izvire iz ove knjige, kao osunčan vodoskok id kapi tuge i sreće – napisao je o knjizi Pero Zubac.

Autorka je lekar na specijalizaciji iz radiologije i na doktorskim studijama, udata je i ima jednogodišnjeg sina. Prethodna njena knjiga „Vreme troši sećanja” objavljena je u februaru prošle godine.

LJ. P.

Obaveštenje o slanju rukopisa

Uredništvo IK Prometej obaveštava sve zainteresovane autore da u naredne dve godine nećemo imati mogućnosti za razmatranje novih rukopisa. Zbog već popunjenog izdavačkog plana za 2020. i 2021. godinu nećemo primati i razmatrati nove predloge. Zahvaljujemo se svima na razumevanju i strpljenju.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.