Моја корпа (0)
  • Нема производа у корпи.

Медији о књизи

„Душа памти” за НУРДОР

Др Горана Ерак Стевановић издала је другу књигу „Душа памти”, а сав приход од продаје намењен је организацији НУРДОР и деци оболелој од рака. Књигу поезије „Душа памти” објавио је „Прометеј” и може да се набави у књижари „Прометеја”, као и у књижари „Мост” у Змај Јовиној улици, у Новом Саду. Књига кошта 500 динара, а од ауторке сазнајемо да је ових дана дворишна распродаја у „Прометеју” те књига може да се купи за 400 динара. Реценезнти књиге су Перо Зубац, Тоде Николетић и Мирослав Алексић.

– Књига о љубави као блистава шкољка која крије бисер формиран од молекула суштине онога што љубав јесте – наклоност душа, трептај душе. И као у Унгаретија, стихови су ткани од најнеопходнијих речи „које усамњене, одвојене једна од друге, почивају на белини хартије, као на мору тишине која се свуда око њих простире”. И та тишина, чиста и опијајућа, извире из ове књиге, као осунчан водоскок ид капи туге и среће – написао је о књизи Перо Зубац.

Ауторка је лекар на специјализацији из радиологије и на докторским студијама, удата је и има једногодишњег сина. Претходна њена књига „Време троши сећања” објављена је у фебруару прошле године.

Љ. П.

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.