fbpx

Едиција Река

Едиција Река

Под окриљем издавачке куће Прометеј, са радом је отпочела нова едиција симболичног назива – Река.

Само име едиције симболизује флуидност, незауставлљиву бујицу значајних наслова, који нуде токове мисли савремених аутора, али је у исто време, на свом извору, спремна да подсети на ауторе класичне књижевности као основе свега што ће касније потећи.

У овој едицији своје место наћи ће имена светске књижевности, као и аутори домаће, српске књижевне сцене, али ће се избор дела и аутора проширити на читав регион. У прилог томе говоре и наслови који већ носе обележје Река: „Космос“ пољског авангардисте Витолда Гомбровича, „Ј као Јастреб“ савремене енглеске списатељице Хелен Мекдоналд, али и „О вуку и човеку“, домаћег аутора Николе Радина.

Оно по чему је Река специфична, осим наслова које пажљиво бира, јесте и специфичан дизајн корица које осмишљава илустраторка и уметница Соња Бајић, и њима доприноси комплетном утиску, рестаурацији и уметничкој импресији самог дела, чији се садржај већ на први поглед може наслутити.

За избор дела задужена је уредница Корана Колунџија и њен тим младих истомишљеника, који су увек спремни за конструктивни дијалог.

Река су, на крају, људи на обали који уживају у ономе што раде и имају велику жељу да своју љубав, ентузијазам и наклоност ка писаној речи пренесу и на оне који ће књигу држати у рукама и у њој запливати.

Прегледајте књиге из наше едиције Река

Обавештење о слању рукописа

Уредништво ИК Прометеј обавештава све заинтересоване ауторе да у наредне две године нећемо имати могућности за разматрање нових рукописа. Због већ попуњеног издавачког плана за 2020. и 2021. годину нећемо примати и разматрати нове предлоге. Захваљујемо се свима на разумевању и стрпљењу.

Пријава на билтен

Будите обавештени о новостима и акцијама у ИК Прометеј.