Osnove marketinga

Šifra proizvoda: 29747
Osnove marketinga
Broj strana / Povez / Pismo:
283 / Tvrd / Latinica
Dimenzije: N/A
ISBN: 978-86-515-1304-9
Godina izdavanja: 2017.
Izdavač / Suizdavač: Izdavačka kuća Prometej

Cena: 1.100,00 дин.Cena sa popustom: 880,00 дин.

Knjiga je posvećena studentima koji izučavaju marketing kao uvodni i osnovni predmet. Zamišljena je kao vodič kroz problemska područja marketinga. Različitim problemima je pridat različit značaj i uticaj, pa su stoga neki delovi detaljnije obrađeni, a drugi dovedeni do pojmovnih razgraničenja.

U knjizi je ispred poglavlja dat očekivani ishod, a na kraju kontrolna pitanja kao pomoć i usmeravanje onima koji imaju potrebu da detaljnije aniliziraju i problematizuju određenu oblast.

Marketing je teško definisati zbog njegove višeznačnosti, iako se radi o oblasti koja ima čvrsto teorijsko uporište. Postoji i dalje mišljenje da je to samo praktična disciplina. Kroz analizu mnoštva definicija izdvaja se više značenja marketinga, od ekonomskog prcesa, poslovne funkcije, do poslovne koncepcije i naučne discipline.

Popularnost marketinga je doživela svoju ekspanziju uvažavanjem njegovog akademskog statusa, što je stvorilo osnovu za razvoj niza specijalizovanih marketinških disciplina.

Značajan prostor u knjizi je posvećen analizi marketinga kao menadžerske filozofije i poslovne funkcije, stoga je knjiga namenjena i širem čitalačkom krugu.

Miodrag Koprivica

Budite prvi koji će te ostaviti utisak “Osnove marketinga”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Još nema komentara.