Раскршћа без путоказа – приче самосталне, исповест непрекидана

Шифра производа: 29991
Раскршћа без путоказа – приче самосталне, исповест непрекидана
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
270 / Броширан / Ћирилица
Димензије: -
ИСБН: 978-86-515-1472-5
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 800,00 дин.Цена са попустом: 640,00 дин.

Синиша Корица, неуморни списатељ, добар познавалац тема из историје, филозофије, социологије као и лепе књижевности, а нарочито проблема везаних за основно опредељење и животни позив – економију, сабрао је своја размишљања у занимљиву причу, боље речено низ прича у којима је обрађена различита тематика и размишљања о конкретним животним ситуацијама и предлози како прићи решавању одређених, постојећих, наслеђених и могућих, пре свега друштвених, проблема. Богато искуство привредника и политичара, стицано у органима власти и различитим привредним организацијама дају му право да отворено проговори о кључним проблемим који могу да буду решени на бољи, рационалнији начин. Свакако да изнета размишљања пружају могућност да се чују и другачија мишљења и виђења друштвених проблема и проналажења решења. Познавање различите проблематике дозвољава аутору ових текстова да проведе читаоца путевима на којима ће се срести са питањима како да нам околина буде чистија а људи дисциплинованији у очувању онога што нас окружује и да размисле шта остављају поколењима. Бави се проблемима села, боље речено проблему гашења насеља, гашењу пећи из којих нема више дима. Друштвене прилике стављају појединце и породице у различите ситуације које обликују понашања, тако постају бизнисмени, покондирене тикве, госпође министарке, али и борци за голи опстанак и они који не умеју да се снађу у временима општим промена и тзв. транзиције. Ревизија историје је, нажалост, актуелна тема и творац ових текстова убедљиво брани своје, и не само своје, ставове, посебно када је реч о истини и НОБ-и. Историјска збивања и турбуленције које она ствара, често разбијају породице, али у делу ових прича афирмисана је љубав и ништа није могло раздвојити двоје младих без обзира на невероватне ситуације у којима су се нашли преци. Емотивна прича која примером разбија предрасуде о браковима који морају бити склопљени од младенаца исте нације или вере. Млади таленти су богатство сваке земље. Аутор се бави проблемом одласка стручњака који су стекли образовање у нашој земљи, а њихов таленат и знање користе послодавци широм света. Мигрантска криза запљускује посебно Европу. Ни наша земља није поштеђена доласка невољника из земаља које су, вољом моћника светске политике и економије, приморани да нађу уточиште тамо где сматрају да ће им бити боље.

Аутор ових размишљања често с јавља у јавности својим луцидним текстовима о проблемима које треба решити најзначајнијим правним актом наше државе – Уставом. Искуство животно и радно користи да укаже колико је битно да се највишим правним актом реше основни животни проблеми грађана (месне заједнице), као и битна државна питања. Део тих значајних питања истиче и у текстовима које је одабрао за ову књигу.

У овом тексту истакнут је део питања и проблема која се аутор, у свом богатом списатељском раду бавио и бави. Читалац ће, сигурно, наћи много тога што ће побудити интересовање и повешће расправу са аутором. – извод из Рецензије

Синиша Корица

Будите први који ће написати рецензију “Раскршћа без путоказа – приче самосталне, исповест непрекидана”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.