Лебдење душе изнад понора

Шифра производа: 29879
Лебдење душе изнад понора
Едицијe:
Број страна / Повез / Писмо:
759 / Броширан / Латиница
Димензије: 24 x 16 cm
ИСБН: 978-86-515-1367-4
Година издавања: 2018.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1.500,00 дин.

Цела књига написана је у једном даху, тако да читалац има прилику да заједно са аутором уђе у један изузетан и инспиративан свет, у коме се преплићу бројне чињенице различитих фундаменталних наука и погледа на свет, дате са строгошћу научника. Истовремено, она отвара бројна питања на која нема још увек коначног одговора, дајући прилику и самом читаоцу да се и сам придружи аутору у авантури трагања за самом суштином света у коме живи.

Др Влаадимир Парпура, редовни професор на Алабама

универзитету у Бирмингему САД

 

Ово изузетно дело је, у ствари, поглед из птичје перспективе над целокупним универзумом јер отвара многа питања али и даје одговоре на наизглед нерешиве проблеме људског постојања. Књига надахњује храброшћу и вером да је промена основ свега. Она је истовремено и путоказ за пут у непознато, упркос страховима, али  и пречица за непрекидно путовање ка разумевању основне истине, ко смо и зашто смо овде…

Др Славољуб Живковић, редовни професор

Стоматолошког факултета у Београду

 

Књига нам помаже да бар покушамо да пронађемо могуће одговоре на чаробна и величанствена питања као што су гравитација, релативност, модели космоса, теоријама које укључују постојање нових форми материје и вишедимензионалних паралелних светова, која ван сваке сумње побуђују занимање и знатижељу огромног броја читалаца.

Др Душко Борка, научни саветник Института

за нуклеарне науке „Винча“ у Београду

 

Вукоман Јокановић

Вукоман Јокановић рођен је 1949. године у селу Трси, у Црној Гори. Основну школу и гимназију завршио је у Фочи, у Босни и Херцеговини. Природно-математички факултет, магистарске и докторске студије завршио је у Београду. Радио је као средњошколски професор, а потом био професор на Машинском и Металуршком факултету у Зеници, и професор на Факултету примењених уметности у Београду, док је као истраживач радио на Металуршком институту Зеница, Институту за технологију нуклеарних и других минералних сировина, Техничком институту САНУ, и Институту за нуклеарна истраживања Винча у Београду.

Објавио је 125 радова у водећим међународним часописима, 50 радова у водећим националним часописима, аутор је више поглавља у монографијама водећих светских издавача, као што су Elsevier и Taylor and Fransis, био је рецензент бројних међународних часописа. Уредник је три међународна и једног националног часописа.

Поред тога, објавио је три монографије на преко 2.000 страница, које спајају различите области истраживања, као што су физика, хемија, биологија, генетика и медецина. Његова истраживања на вештачкој кости и у области наномедицине су препознатљива и на светском нивоу. Био је истраживач године Института за нуклеарне науке Винча за 2012. годину. Кандидован је два пута за награду града Београда, као и за велику европску Еми награду у области наномедицине 2012. године. Налази се на списку најбољих иноватора Србије. Руководио је бројним европским и националним пројектима.

Додај коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


 1. Оцењено 5 од 5

  :

  Knjiga je na mene ostavila izuzetno snažan utisak. Toplo je preporučujem drugim čitaocima.

 2. Оцењено 5 од 5

  :

  Impresivna prica koja nas vodi kroz lavirinte nasega postojanja, ljubavi i mržnje, dobra i zla

 3. Оцењено 5 од 5

  :

  Knjiga je veoma informativna i uzbudljiva, tako da sam se stalno vracala na njene neke delove, nalazeci u njima toliko zanimljivih tumacenja sveta u kome zivimo i u kome su brojne realnosti medjusobno prepletene. Postoji li zivot posle smrti i sta je smrt, je jedna izuzetno uzbudljiva tema, kojom se autor bavi, pricajuci istovremeno price koje su nabijene emocijama i strastima ljubavi i mrznje i dobra i zla. Izvanredna knjiga jednom recju.

 4. Оцењено 5 од 5

  :

  Ovo je djelo koje plijeni pažnju svojom vanrednom pronicljivošću i vještinom, da se ispriča jedna nevjerojatna priča o nama samima, svijetu u kome živimo, smislu života, svrhovitosti njegovoj i ljubavi i mržnji, smrti i životu, koji prožimaju ne samo našu prirodu, nego i čatav kosmos. Priča o tome postoji li život poslije smrti i odnosu kvantne mehanike i seksa, su tako vjerodostojne i duboke, da mi se čini da ništa tako ubjedljivo na tu temu nije napisano. Pored toga, nazočnost čitatelja privlače i dramski zapleti u čijem centru su ljubav i mržnja, ne samo pojedinaca, nego i čitavih zajednica, iz kojih proizilaze sve surovosti razaranja, zločina…Oduševljena sam.