Наши људи у Шведској и Скандинавији

Шифра производа: 29579
Наши људи у Шведској и Скандинавији
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
324 / Тврд / Ћирилица
Димензије: -
ИСБН: 978-86-515-1195-3
Година издавања: 2016.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 2.500,00 дин.Цена са попустом: 2.000,00 дин.

Ова књига је историјско сведочанство о битисању и делању новог Братства Светог Јована, али и читаве наше православне заједнице у СКандинавији у прочлом веку и првих година 21. века.

Скандинавија, у којој има преко 300.000 наших људи, добила је пре пар година прво православно удружење досељеника, које се зове Братство Свети Јован. Чине га угледни православци, патриоте, хуманисти и људи од части и успеха. Њихов циљ је да читаву православну заједницу у Шведској, Норвешкој, Данској, Финској и Исланду заједничким снагама подигну на виши скандинавски и европски н иво, како би показали снагу и способности православне заједнице, али и како би се укључили у процес стварања будућности севера Европе. Аутор

Марко Лопушина

Писац Марко Лопушина је 2004. године у Србији од стране Удружења новинара Србије проглашен за најбољег новинара. Године 2014. за најбољег публицисту када је добио награду „Драгиша Кашиковић”. Именован је 2018. године за почасног доктора наука Слобомир Универзитета у Бијељини.

Рођен је 1951. године у Рашкој, Србија. Завршио је основну школу и гимназију у Брусу и Факултет политичких наука у Београду. Радио је у листу „Секундарне сировине” 1976. као новинар и уредник, у листу „Здраво” 1978. као новинар, у магазину „Интервју” од 1981. као новинар, уредник, а 1997. био и главни уредник. А потом је био уредник у магазину „Профил” (до 1999) и листа „Недељни телеграф” (до 2008). Данас је пензионер и репортер „Илустроване политике”, „Вечерњих новости”, „Сербиане” из Детроита, „Огледала” из Чикага, „Српског гласа” из Мелбурна, Српског радија у Лос Анђелосу, Српске заједнице у Марибору.

Сарадник је САНУ и Матице српске на Српској енциклопедији, поглавље о исељеницима и дијаспори. Сарадник је Академије Републике Српске о Србима у расејању у Енциклопедији Републике Српске. Сарадник је Српског института у Вашингтону и Матице исељеника Србије. Аутор је Енциклопедије српске дијаспоре и још десетак књига о расејању, тајним службама и тајним друштвима.

Носилац је Ордена Вук Стефановић Караџић државе Србије и других признања.

Живи у Земуну.

Будите први који ће написати рецензију “Наши људи у Шведској и Скандинавији”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.