Смрт мале Американке српског порекла

Шифра производа: 30008
Смрт мале Американке српског порекла
Број страна / Повез / Писмо:
213 / Тврд / Латиница
Димензије: N/A
ИСБН: 978-86-515-1460-2
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 900,00 дин.Цена са попустом: 720,00 дин.

Ово двоструко убиство, дело брозовског исељеништва, израз дна српског друштва, није оно што сме да уђе у повест која би се оставила нашој деци. Одбегли од Броза, они су Броза носили собом. Сам злочин по себи је један од многобројних злочина над децом у брозовском времену. Као такав пре припада бројевима него неком посебном предмету истраживања.

Оно што овај злочин чини посебним је убиство мале невине девојчице, Иванке Милошевић, која је у време тог злочина, у време своје преране и насилне смрти, имала свега девет година. Њена глава је била размрскана, а тело избодено ножем. То је што чини овај злочин посебним, чиме се овај злочин разликује од многобројних брозових злочина које је Броз донео сиротињи. Убијена је била девојчица. Невино дете је платило главом обрачун између једног надрилекара, једног несвештеника, неколицине беспосличара, промашених људи, једног ратног злочинца, друштвеног дна брозовог невремена, са благословом брозових дипломата.

Да тај злочин буде још и већи, убице су увукле у свој прљеж и мајку детета која је приморана да ћути. Она која зна све, зна и ко је убио и зашто је убиство извршено сада ћути јер се боји да не би издала брата који је био организатор тог убиства.

Брат је својој сестри убио једино дете и јединог човека којег је имала и то само зато да би се додворио брозовцима, да би му се његове детињасте и некрофилске песмице објавиле у Југославији.

Михаило Шашкијевић