EU protiv Evrope, uspon i pad EU projekta

Шифра производа: 29592
EU protiv Evrope, uspon i pad EU projekta
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
296 / Тврд / Латиница
Димензије: N/A
ИСБН: 978-86-515-1208-0
Година издавања: 2017.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Ова књига је настала кроз вишегодишње истраживање и ауторво лично сведочење рада и развоја пројекта европске инетграције у овом времену уобличене у Европску унију. Пројекат европске интеграције је настао у једном времену и међународним околностима којих више нема па је Европска унија постала деструктивна снага Европе и кочница њеног развоја. Другим речима, током шест деценија европска интеграција је од узвишених идеала заједништва израсла у најсложенију и најкомпликованију организацију на свету која је својим деструктивним и накарадним решењима потпуно маргинализовала Европу у савременом свету. Својом деструкцијом, коју симболизује јединствена валута веро, ЕУ разара не само економију Европе него и идентитет и модел европских друштава насталих кроз историјско искуство. То је организација која је уместо заједништва и мирне будућности у Европи изродила напетости и оживела старе анимозитете међу европским народима и државама.

Пројекат ЕУ није успео и доведено је у питање и његово формално постојање.

Да би се разумела суштина проблема европске интеграције неопходно је сагледати историјске услове њеног настанка, развоја и коначно неуспеха. Европска интеграција је у основ био нежељени пројекат наметнут околностима времена и међународних односа. Тог времена више нема а и међународне околноси су се промениле па је европски пројекат оличен у ЕУ посоа деструктивна снага савремене Европе.

Књига се бави анализом свих тих околности, од настанка европске интеграције до данашњих дана, последицама као и све независнијој будућности.

Временом је пројекат европске интеграције постајао све удаљенији од реалности и стварног живота људи па је та празнина попуњавана лажима и манипулацијама, политичким притисцима и уценама што је праћено широким и моћним системом пропаганде. Десило се, и то од самог почетка, да већина грађана који живе у том пројекту уопште не знају шта тај пројекат значи и како он функционише. У самом седишту Европске уније у Бриселу скоро да и не постоји поуздана документација о њеном раду па је ова књига, поред личног сведочења аутора, углавном настала на сећањима бивших политичара и актера европске интеграције који су се усудили да објаве своја искуства. Аутор

Синиша Љепојевић

Будите први који ће те оставити утисак “EU protiv Evrope, uspon i pad EU projekta”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.