Псалми у свили душе (1 и 2)

Шифра производа: 29744
Псалми у свили душе (1 и 2)
Преузмите одломак:
Број страна / Повез / Писмо:
178 / Тврд / Ћирилица
Димензије: N/A
ИСБН: 978-86-515-1270-7
Година издавања: 2017.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 2.500,00 дин.Цена са попустом: 2.000,00 дин.

„Псалми у свили душе“, нова песничка књига поетесе Наде Аничић Црњенице, баштини све оне сокове литургијско-химничне поетике златног српског века из периода Немањића, надовезујући се на лирске традиције међуратне и поратне српске лирике, па све до најновијих поетика савремене српске поезије.

Надина поетика има традиционалистички проступ певању и мишљењу. Њен песнички рукопис старог је кова, јер ови стихови одишу духовношћу која одзвања диљем ове књиге. Без обзира да ли су песме писане везаним стихом или су ослобођене риме и строгих правила, у свакој песми осеча се тананост и префињеност душе која је изаткала вез од најлепших речи нашег језика. Толико богатство језика ретко се среће и готово да сам дошао у искушење да неке речи почнем да записујем у сопствени речник, јер су ти драгуљи, одавно заборављени, сада кроз ове стихове поново оживели.

Надина поесија је чиста музика ожовљена кроз свет детињства и сремске равнице, кроз мотиве завичаја, који се оре попут најлепше химне лепоти. Но иза, на први поглед једне разиграности и распеваности, крије се тајна и мудрост коју је лирски субјект уткао у биће језика и оне се заумним путем осећају иза сваког стиха, иза сваке изговорене речи која ромори и жубори попут хучног планинског врела. Жељко Сарић

Нада Аничић Црљеница

Будите први који ће те оставити утисак “Псалми у свили душе (1 и 2)”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.