Унутарњи инжењеринг – Јогијев водич ка радости

Шифра производа: 29996
Унутарњи инжењеринг – Јогијев водич ка радости
Број страна / Повез / Писмо:
248 / Тврд / Латиница
Димензије: -
ИСБН: 978-86-515-1461-9
Година издавања: 2019.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 1.200,00 дин.

У нашем данашњем свету су у моди многа кривотворена и опасно обамнљива учења. Једно од њих је:“Буди у садашњем тренутку“. Претпоставља се да бисте могли да будете негде другде кад бисте то желели. Да ли је то уопште могуће? Садашњост је једино место на којем можете бити. Ако живите, живите у овом тренутку. Овај тренутак је вечност. Како бисте га избегли чак и кад бисте покушали?

Ваш проблем овог часа је то што патите због онога што се догодило пре десет година, а патите и због онога што прекосутра може да се деси. Ни једно ни друго нису живе истине. То је само игра ваших сећања и маште. Да ли то онда значи да ради проналажења мира морате да поништите свој ум? Никако. То само значи да треба да преузмете пуну одговорност за њега. Веш ум садржи огромне резерве меморија и невероватне могућности имагинација, које су последица процеса еволуције који траје милионима година. Ум може да буде изванредно оруђе ако можете да га користите кад хоћете и да га ставите на страну кад нећете. Клонити се прошлости и занемаривати будућност значи обесмислити ту чудесну способност. Тако „бити у тренутку“ постаје обогаљујуће психолошко ограничење – то гесло пориче нашу егзистенцијалну стварност.

Садгуру Ђаги Васудев

Садгуру Ђаги Васудев је јоги, мистик и оснивач Ише, потпуно волонтерске организације која се бави великим хуманитарним и еколошким пројектима. Био је говорник на Светском економском форуму, у Уједињеним нацијама, на Универзитетима Стенфорд, Харвард, Вортон и бројним другим установама…

Више о Садгуруу погелдајте на сајту www.isha.sadhguru.org

Будите први који ће написати рецензију “Унутарњи инжењеринг – Јогијев водич ка радости”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.