View cart “Маглени дани” је додан у вашу корпу.

Нови Сад – Приче варошких улица

Шифра производа: 27074
Нови Сад – Приче варошких улица
Број страна / Повез / Писмо:
414 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 24 x 32 cm
ИСБН: 978-86-515-0312-5
Година издавања: 2008.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 5.800,00 дин.Цена са попустом: 4.640,00 дин.

Позив на претплату под посебним условима

Као што је познато, највећа издавачка кућа у Војводини новосадски „Прометеј“ у сарадњи с Историјским архивом Града завршава капиталну архивско – документациону књигу препуну вредних података о расту и развоју Новог Сада од 1745. године до данашњих дана: НОВИ САД – ПРИЧЕ ВАРОШКИХ УЛИЦА. Аутор, Војислав Пушкар, познати истраживач, на стручан и професионалан начин с богатом архивском грађом по угледу на радове Васе Стајића „прича“ историју раста новосадских улица: од прве калдрме, копања канала и бунара, првих електричних, водоводних и канализационих водова, па све до данашњих вишеспратних здања и модерних саобраћајница. Текстови су обогаћени аутентичним фотокопијама свих службених планова Града који прате његов развој по расту улица. Тренутно је промотивна активност у току до 30. септембра. Будућа књига „за памћење“ може се претплатити у књижари „Мост“ у Змај Јовиној 22, затим у робним кућама „Меркатор“ и „Родић“ у Новом Саду с попустом у 10 рата по цени од 3.000 динара и уписати као пренумерант. Ако желите, можете уплатите одједном с додатним попустом од 10% по цени од 2.700 динара. Подсећамо, када у децембру изађе из штампе ова „енциклопедија о расту Новог Сада“ стајаће 5.800 динара. Многи Новосађани, затим Новосађани по Србији и свету нам се јављају јер је претплатни период прилика да упишу себе у ову књигу или да је преко пренумерантских услова поклоне својим драгим особама. Стога је ово књига ДА СЕ ПАМТИ И ДА ВАС ПАМТЕ. Претплатни услови омогућени су за и тзв. Правна лица по цени 5.000 динара , стим што могу да упишу свој логотип. За додатне информације јавите је Прометеју. Иначе, књига ће бити енциклопедијског формата 25 x 35 цм, са преко 320 страна, са најфинијом хартијом, у пуном колору, сви примерци у целом тиражу биће нумерисани, књига садржи неколико стотина фотографија из историје Новог Сада са службеним плановима Града и безброј документационо-историјских докумената и све то од 1745. године до данас. „Шлаг на торту“ овој књизи управо дају Новосађани и наши верни претплатници широм Србије и света својим прилозима које шаљу Прометеју на позајмицу. Наиме, ради се о старим, необјављеним фотографијама и другим архивским документима. На тај начин ће знатно утицати на квалитет садржаја ове публикације . Најбољи прилози биће награђани, а потом Прометеј ће организовати изложбу ових занимљивих докумената и фотографија.

 

 

ЗАВРШЕНА ПРЕТПЛАТА ЗА ПРИЧЕ ВАРОШКИХ УЛИЦА

Претплатни период за најновији издавачки подухват Издавачке куће Прометеј:  Нови Сад – Приче варошких улица завршен је са последњим даном новембра 2008. године. Многи Новосађани, заљубљеници у свој град и у добру књигу, искористили су лепу прилику да ову својеврсну „Енциклопедију раста Новог Сада“ претплате по изузетно повољним ценама. Да подсетимо: до 30. новембра (након два продужетка рокова) могла се ова књига која ће по изласку из штампе стајати 5.800 динара, купити за 3.000 динара и то чак у 10 рата(!). И не само то: у овом периоду сви претплатници су уједно били пренумеранти књиге с правом да упишу своје име и жељену поруку.

Иначе, Прометеј ће , као што је обећано, прве примерке  књиге Прича варошких пустити у продају 20. децембра.

Велика промоција Прича варошких које се издају у сарадњи с Историјским архивом Града, аутора Војислава Пушкара одржаће се у Великој Сали Српског народног позоришта 12. децембра у 19 часова. И за ову прилику Прометеј припрема лепо изненађење за своје верне читаоце: организоваће се леп, пригодан програм, пренумеранти ће добити своје примерке књиге, а у част књиге о Новом Саду даће се попуст који ће бити нижи од пуне цене…

 

ИЗ ШТАМПЕ

 

Извор: Лист Eлектровојводина, број 430 – Љиљана Милић

Приче варошких улица

 

Изашла из штампе нестрпљиво ишчекивана књига о развоју и урбанизацији Новог Сада, а по квалитету и опремљености, могла би се сврстати у оне вредности које се унуцима остављају у наслеђе.

 

На опште задовољство широке читалачке публике, недавно је из штампе изашло још једно капитално издање новосадске издавачке куће „Прометеј“ – „Нови Сад: Приче варошких улица“ Војислава Пушкара. Ова богато илустрована и луксузно опремљена монографија о Новом Саду приповеда како је из дунавске мочваре израстао савремени град којим се Новосађани, али и читава Србија с правом поносе. Крећући се испрва лагано кривудавим подбарским земљаним гредама на којима су формиране прве улице, идући кроз време, Пушкар све брже стиже до широких новосадских булевара. Богато илустрована фотографијама из не тако давне прошлости, књига буди најлепше успомене на детињство и младост свима онима који су бар једном прошетали новосадским улицама.

 

Ово издање краси још нешто необично и скоро сасвим заборављено. То је такозвана „пренумерација“, односно позив читаоцима на претплату и заједничко учешће у послу од општег интереса. Када је „Прометеј“, након великог успеха другог издања Пушкарове књиге „Улице Новог Сада“ из 2001. године, одлучио да заједно са Историјским архивом Новог Сада покрене овај пројекат, обратио се „гражданима“ „објавленијем“ – позивом на претплату. Баш тако су се пре век и по-двa, када је Нови Сад с правом носио ласкави назив Српска Атина, захваљујући пренумерантима, објављивале и штампале књиге које и данас чине темељ наше културе.

 

Као да је однекуд покренуто колективно сећање на варош које више нема, Новосађани су се, скоро са истим одушевљењем својих некадашњих суграђана, одазвали овом позиву. А када је „Прометеј“ понудио читаоцима да се, прелиставајући старе породичне албуме, документарним прилозима придруже овој необичној шетњи градом, одзив је био изненађујући. Преко 120 суграђана предало је око 300 старих фотографија и разгледница за објављивање.

Верујемо да ће се издавачи и аутори са задовољством сложити са мишљењем да је ова књига заправо заједнички пројекат свих Новосађана. „Приче…“ су нестрпљиво ишчекиване и скоро да није било куће у Новом Саду у којој се оне нису, и пре објављивања, бар једном поменуле.

 

Књига „Нови Сад: Приче варошких улица“ с правом би се могла сврстати у породичне драгоцености које се чувају и унуцима у аманет остављају. Зато је и препоручујемо нашим читаоцима, не само Новосађанима, већ и свима онима који су кроз Нови Сад тек само прошли.

Љ.М.

Војислав Пушкар

Будите први који ће те оставити утисак “Нови Сад – Приче варошких улица”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.