МОЈЕ УСПОМЕНЕ

Шифра производа: 29897
МОЈЕ УСПОМЕНЕ
Број страна / Повез / Писмо:
358 / Тврд / Ћирилица
Димензије: 24 cm
ИСБН: 978-86-515-1394-0
Година издавања: 2018.
Издавач / Суиздавач: Издавачка кућа Прометеј

Цена: 2.000,00 дин.Цена са попустом: 1.600,00 дин.

Војвода Живојин Мишић је, накрају блиставе војничке каријере, почео да пише своје успомене у Паризу, на болесничкој пост

ељи. Намера му је била да опише сбој животни пут од чобанина у ваљевском селу Струганику, испод Маљена и Сувобора, до команданта српске 1. армије у великој колубарској бици и начелника штаба Врховне команде за време савезничке солунске офанзиве 1918. године, којом је започео дефинититван слом Централних сила.

Задатак који је себи поставио већ озбиљно оболели и изнемогли војвода није био ни мало лак, јер је његов животни пут доиста био „дуга и тешка борба“. Више од четрдесет година провео је војничком мундиру и учествовао у шест ратова, узижући се постепено од најнижег до највишег положаја у сроској војсци, од чина наредника до прослављеног војводе, чије је име ушло у уџбенике ратне историје држава скоро на свим континентима. За све то време задржао необичну скромност и лик правог народног војсковође, чак и онда када је постао легенда не само у Србији, већ и далеко ван њених граница.

др Саво Скоко

Живојин Мишић

Будите први који ће написати рецензију “МОЈЕ УСПОМЕНЕ”

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Још нема коментара.