Moja korpa (0)
 • Nema proizvoda u korpi.

Privatnost i uslovi kupovine

Privatnost i uslovi kupovine

U ime IZDAVAČKE KUĆE PROMETEJ NOVI SAD obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni IK PROMETEJ (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

1. CENE PROIZVODA

 • Sve navedene cene na našem sajtu su prikazane sa uračunatim PDV-om.
 • Sve akcijske ponude tokom godine važe isključivo za porudžbine fizičkih lica.

2. IZJAVA O KONVERZIJI

Sva plaćanja biti će izvršena u srpskoj valuti dinara (RSD). Iznos Vaše platne kartice će račun biti zadužen za odgovarajući iznos u Eurima prema srpskom dinaru prema važećem kursu Narodne banke Srbije. Prilikom odobrevanja sredstava na Vašoj platnoj kartici, isti iznos je konvertovan u Vašu lokalnu valutu prema kursu Udruženja platnih kartica. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost manje razlike u odnosu na cenu navedenu na našoj web stranici.

3. DOSTAVA ROBE

Za kupce iz Srbije

Platnom karticom – dostava kurirskom službom;
Troškovi dostave: 200 dinara

 • uplatom na račun – novac nam uplaćujete na naš tekući račun a mi vama potom šaljemo naručene artikle istog dana po prispeću uplate;
  troškovi dostave: 200 dinara
 • pouzećem – Naručene artikle dobijate na kućnu adresu, a troškove narudžbine plaćate poštaru;
  troškovi dostave: 200 dinara
 • za porudžbine u vrednosti od 3.000 dinara i više, isporuka je besplatna na teritoriji Srbije
 • rok za isporuku je 3 dana

Za kupce iz inostranstva

Za porudžbine u vrednosti:

 • do 2.000 dinara – troškovi dostave: 2.000 dinara
 • od 2.000 do 4.000 dinara – troškovi dostave: 3.000 dinara
 • od 4.000 do 8.000 dinara – troškovi dostave: 4.000 dinara
 • od 8.000 do 15.000 dinara – troškovi dostave: 6.000 dinara
 • od 15.000 do 20.000 dinara – troškovi dostave: 10.000 dinara
 • veće od 20.000 dinara – troškovi dostave: 12.000 dinara

4. POLITIKA REKLAMACIJE I POVRAĆAJ ROBE

Reklamacije se mogu podneti u slučaju kada je isporučeni proizvod oštećen, nekompletan ili ne odgovara narudžbini.
Reklamacije slati na prodaja@prometej.co.rs. Nakon što primimo vašu reklamaciju ona će biti razmotrena a u roku od tri radna dana kupac će biti obavešten o ishodu reklamacionog procesa.

Povraćaj robe se koristi isključivo u slučaju reklamacije. Ukoliko je roba plaćena karticom putem interneta, IZDAVAČKA KUĆA PROMETEJ NOVI SAD je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. Prometej garantuje povraćaj novca kupcu shodno ishodu reklamacionog procesa.

5. KORISNIČKI SERVIS

Sve informacije u vezi sa narudžbinom ali i u slučaju reklamacije ili otkaza narudžbine možete dobiti putem mejla prodaja@prometej.co.rs ili besplatnim pozivom na broj 0800 323 323 radnim danima od 7 do 15 časova.

6. ZAŠTITA PRIVATNOSTI KORISNIKA

Izdavačka kuća PROMETEJ se obavezuje da će čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

7. ZAŠTITA POVERLJIVIH PODATAKA O TRANSAKCIJI

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

8. PRODAJA NA RATE*

IK Prometej svojim kupcima omogućava kupovinu knjiga na rate. Odobravamo kupovinu na rate svih knjiga čije je cena sa uračunatim popustom veća od 2.000 dinara, bez kamate! Najmanji iznos rate je 1.000 dinara, a maksimalan broj mesečnih rata je 10. Prvu ratu kupac plaća prilikom preuzimanja knjiga.

Obavezno je dostavljanje kopije lične karte.

Za poručivanje knjiga na rate kontaktirajte nas putem mejla prodaja@prometej.co.rs ili besplatnim pozivom na broj 0800 323 323 ili na broj 021/422-245.
*prodaja na rate važi isključivo za kupce – fizička lica

Uputstvo za slanje rukopisa

Kako bi proces slanja i odabira rukopisa bio što brži i jednostavniji, molimo vas da se pridržavate dole navedenih pravila:

 • Predlog rukopisa šalje se isključivo putem mejla, na adresu dijana.t@prometej.co.rs
 • Predlog rukopisa treba da sadrži kratku biografiju autora sa kontakt podacima, sinopsis dela, obim i sadržaj, kao i objašnjenje zbog čega bi delo trebalo da se nađe u produkciji IK Prometej.
  Prilikom slanja predloga rukopisa, nije potrebno da nam šaljete celokupno delo.
 • U roku od 90 dana od prispeća predloga, bićete obavešteni o daljoj odluci naših urednika, te ukoliko za tim bude bilo potrebe, biće zatraženo da pošaljete celokupno delo na čitanje. U suprotnom, mejlom će Vam biti upućen negativan odgovor.
 • O konačnoj odluci nakon faze čitanja celokupnog rukopisa obaveštavamo Vas u roku od 90 dana, takođe mejlom.

Prijava na bilten

Budite obavešteni o novostima i akcijama u IK Prometej.